autor:

Cely Snijec

» » Fripturi

Friptura de porc la cuptor

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Ingrediente
1 kg muschi de porc, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, cimbru, sare, piper, oregano, rozmarin, o foaie de dafin, o bucatica de morcov, o bucatica de pastarnac, 100 ml vin alb, 4 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

43 voturi

Mod de preparare

Spalam muschiul, il uscam in prosop de hartie si in asezam in tigaia incinsa cu ulei pana face crusta uniform pe toata suprafata. Asezam carnea intr-o tava teflonata, adaugam legumele si condimentele, o ceasca de apa si dam la cuptorul incins in prealabil. Din cand in cand, intoarcem carnea sau o stropim cu sosul din tava. Dupa o ora adaugam vinul si lasam in cuptor pana scade sosul si carnea e patrunsa bine. Scoatem carnea din sos, o lasam la racit dupa care o feliem. Trecem prin sita legumele din sos, adaugam sosul, o lingurita de miere, dam un clocot. Servim friptura cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi

Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi

Taiem felii potrivite carnea de porc. Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si

8 voturi    3 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Friptura de porc cu mere la cuptor

Friptura de porc cu mere la cuptor

Inainte de toate incalziti cuptorul la 180 grade. 1. pregatiti o tava de marime medie pe care o

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Motanul_Încălțat

    Motanul_Încălțat (Maestru bucatar):

    Am schimbat putin reteta, adaugand cartofi (aveam nevoie si de o garnitura si m-am gandit sa fac 2 in 1). Este delicios!

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ,MADI , 05 iunie 2015

    Delicioasa.In sfarsit un loc unde ti se aduce ce ceri...WWW.EM80.ORG

  • Fara foto

    Alexandru Mlcu , 08 aprilie 2015

    bunaaa

  • Fara foto

    Maria Timu , 28 ianuarie 2015

    Mi-ai facut pofta !!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      kkk , 20 decembrie 2014

      Buna reteta o sa o incerc si eu buna ideea sa adaugam vin delicios

    • Fara foto

      Sandra Cristina Ganong , 14 iunie 2013

      si cuptorul la ce temperatura il dau bei fratilor?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2011

      Tare bine arata draga Cely,nota 10 de la mine.Tare mult imi plac retetele tale,arata super bine.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2010

      Foarte buna, Cely!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Buna fripturica...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Ce bine arata,Cely..........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Multumesc pentru aprecieri. Ma bucur ca va sunt de folos retetele mele

    • Fara foto

      Piscotica (Bucatar) , 19 ianuarie 2010

      Mie mi-a iesit tare bune reteta asta si toata lumea a apreciat sosul facut cu legumele din tava. Multumesc pentru reteta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Foarte buna friptura!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Foarte gustos. Arata perfect.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

43 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

,MADI

Delicioasa.In sfarsit un loc unde ti se aduce ce ceri...WWW.EM80.ORG

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
FICAT DE PORC CU SOS