autor:

mariana scarlat

» » Fripturi

Friptura de porc la cuptor

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg pulpă de porc, zeamă de la o lămâie, zeamă de la o portocală, câteva linguri sos de soia, câteva inguri vin alb, busuioc, sare, piper proaspăt măcinat cu câteva cuişoare, 6-8 cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 8h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea se spală, se porţionează, se şterge de apă cu prosoape de hârtie absorbante.
Se aşează înt-un vas cu capac şi se pune la fezandat după ce a fost sărată şi pierată, cu zeama de lămâie, zeama de portocală, sosul de soia, vinul şi busuiocul. Se lasă vasul acoperit la frigider 5-6 ore.
După ce s-a fezandat, se aşează intr-o tavă de aragaz care a fst bine unsă cu ulei, bucăţile de carne, în jurul lor se pun cartofii taiaţi felii mari, se toarnă peste ele baiţul în care au stat la fezandat, se mai stropesc cu un pic de apă şi vin şi se dau la cuptor pentru aproape două ore, până se rumeneşte carnea frumos. Din când în când se stropesc cu sosul din tavă.
Se serveşte friptura cu o salată de primăvară.
Ideea cu baiţul de lămâie şi portocală am luat-o de la Maria Mihalache.
Bucăţile de carne, astfel pregătite, pot fi puse şi pe grătar.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc cu mere la cuptor

Friptura de porc cu mere la cuptor

Inainte de toate incalziti cuptorul la 180 grade. 1. pregatiti o tava de marime medie pe care o

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptura de porc cu verdeturi la cuptor

Friptura de porc cu verdeturi la cuptor

Se feliaza carnea si se aseaza intr-un vas in care preparam o marinata din ulei,condimente pentru

9 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

    De gustibus! Ce sa-ti spun, eu in afara de supa sau ciorba si rasol cu hrean si smantana, nu prea mananc carne de vita, pentru ca nu-mi place sa mestec jumatate de ora la un dumicat. hahahaha Dar cred ca bine fezandata, este si ea ok!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Eu nu prea le am cu carnea de porc si din cate vad sunt f multe retete .Arata bine eu as inlocui cu vita oare o iesi la fel de buna?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte aromata si apetisanta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Cu placere, Mariela!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte buna, imi place Mari, vreau o portie!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Sunt incantata ca treceti sa vedeti reteta mea. Camy, sa-mi spui cum ti-a iesit.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Ce rau imi pare,ca nu pot gati,mincarea asta;aromele,puse,sint super. Felicitari,Mari! Ieri,am vazut,retetele,noi,care se vad pe "home",pe banda aceea(miscatoare);nu stiu cum se cheama. Am vrut sa comentez unele retete,de acolo,dar...............pauza;n-am putut.M-am logat(cu oarecare greutate,nu ca de obicei),cind dadeam click pe reteta,dorita,nu se deschidea.A mai patit cineva? Oare o fi de vina norul de cenusa?Am auzit,ca poate ataca si unele comunicatii. In fine,acum,iti spun,Mari,cind poti,mai vino cu o poza ! Vedem,imediat,retele tale ! Vreu sa incerc mincarea asta,Mari,cu carne de miel sau pui;nu va fi ca a ta,dar............. Multumesc de idee,Mari si sursei tale de inspiratie,Medi !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Sunt sigura ca a iesit teribil de buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Mari, foarte buna, ce-as fi venit si eu la o portie!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      foarte gustoasa friptura ta ! eu nu ma uit niciodata la timpul de preparare,asa ca stai linistita !in reteta sunt specificati timpp de gatire.

    • Fara foto

      mariana scarlat , 16 aprilie 2010

      Aşa este, romată şi fragedă! Mulşumesc, dragelor, pentru comentarii!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Foarte buna friptura asta!

    • Nicusor

      Nicusor (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Super reteta. Cam asa fac si eu. Baitzul e nemaipomenit. Cand am citit reteta si am vazut timpul de preparare, prima data m-am speriat. De ce 8 ore si 30 minute? Eu nu pun la timpul de preparare si timpul de asteptare, de fezandare, etc. Poti sa lasi carnea cu aromele sa stea cat mai mult, cat ai timp sau chef. Timpul de preparare este mult mai scurt, conteaza timpul efectiv, cat ai de lucru cu ea. Stiu ca pe site nu poti sa scrii cat este timpul de asteptare, dar nu trebuie sa scrii ca muncesti 8 ore jumate pentru o friptura. Pe alte site-uri sau reviste poti da si timpul de asteptare, coacere, preparare, etc. Aici, cand postez o reteta, nu pun la timpul de preparare si timpul de asteptare. Uneori scriu ca las carnea de seara pana dimineata. Logic, face parte din timpul de preparare, dar aici este mai bine sa mentionezi doar timpul pe care il petreci in bucatarie pentru preparare. Te pup si sa stii ca imi place foarte mult reteta.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Mmmmm ce bunatateeeeee

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      O minunatie...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Sunt convinsa ca a iesit o friptura foarte gustoasa, cu atatea arome...Felicitari !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Mari,o friptura tare aromata.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      o bunatate!amestecul de citrice ii da un gust special.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

8h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc
  • zeamă de la o lămâie
  • zeamă de la o portocală
  • câteva linguri sos de soia
  • câteva inguri vin alb
  • busuioc
  • sare
  • piper proaspăt măcinat cu câteva cuişoare
  • 6-8 cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

De gustibus! Ce sa-ti spun, eu in afara de supa sau ciorba si rasol cu hrean si smantana, nu prea mananc carne de vita, pentru ca nu-mi place sa mestec jumatate de ora la un dumicat. hahahaha Dar cred ca bine fezandata, este si ea ok!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cordon bleu crocant