Carnea se spală, se porţionează, se şterge de apă cu prosoape de hârtie absorbante.
Se aşează înt-un vas cu capac şi se pune la fezandat după ce a fost sărată şi pierată, cu zeama de lămâie, zeama de portocală, sosul de soia, vinul şi busuiocul. Se lasă vasul acoperit la frigider 5-6 ore.
După ce s-a fezandat, se aşează intr-o tavă de aragaz care a fst bine unsă cu ulei, bucăţile de carne, în jurul lor se pun cartofii taiaţi felii mari, se toarnă peste ele baiţul în care au stat la fezandat, se mai stropesc cu un pic de apă şi vin şi se dau la cuptor pentru aproape două ore, până se rumeneşte carnea frumos. Din când în când se stropesc cu sosul din tavă.
Se serveşte friptura cu o salată de primăvară.
Ideea cu baiţul de lămâie şi portocală am luat-o de la Maria Mihalache.
Bucăţile de carne, astfel pregătite, pot fi puse şi pe grătar.
Poftă bună!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii