autor:

ALINA BANICA

» » Fripturi

Friptura de porc la grill

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
-1 kg pulpa de porc, -sare, -piper, -cimbru, -usturoi granulat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

1. Pulpa de porc se degreseaza, daca este cazul, apoi se transeaza fripturile.
2. Se amesteca piperul, cimbrul si usturoiul si se condimenteaza fripturile.
3. Se lasa la rece pentru 30 minute.
4. Se incinge grillul si se aseaza fripturile pe el la foc potrivit. Se lasa cate 5 minute pe fiecare parte, dupa care se scot intr-un vas de yena, se potrivesc de sare si se lasa acoperite 10 minute.

Eu am servit friptura alaturi de cartofi noi prajiti si salata de ardei copti, dar merge si cu cartofi natur, orez, legume si diferite alte salate sau muraturi.
In afara de pulpa de porc se poate folosi si muschi file, ceafa sau antricot cu os, toate ies la fel de gustoase

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la grill" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov). Se

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Aripioare picante în sos de vin

Aripioare picante în sos de vin

Reteta o am de la o colegã, e preferata familiei. Am fãcut si eu si a iesit super bun, mai ales

6 voturi    3 comentarii
25 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Da! A iesit tare buna cu cartofi si salata de ardei copti!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Cam mult de cand n-am mai mancat o fripturica. Mi-ai facut pofta.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte gustoase!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Bun,bun,bun...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte buna si aspectuoasa.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      O fripura buna la gratar.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Ce aroma minunata ! a ajuns pana la mine...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • -1 kg pulpa de porc
  • -sare
  • -piper
  • -cimbru
  • -usturoi granulat.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Da! A iesit tare buna cu cartofi si salata de ardei copti!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez