autor:

Lia Maria

» » Fripturi

Friptura de porc la tava

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2010

Ingrediente
3kg spata de porc ( intr-o bucata), mirodenii pt marinata ( tarhon,rozmarin,ceapa,usturoi), ulei de masline, Sare, Piper, 250ml bere, 250ml supa de pui

Dificultate: Redusa Timp: 2h 3 min

10 voturi

Mod de preparare

Bucata de carne o tavalim bine , bine prin marinata o saram, o piperam,o punem intr-o punga, o legam si o lasam la frigider cel putin 3-4h. Eu am pregatit-o seara si am lasat-o la macerat, pana a doua zi.
Punem putin ulei intr-o tigaie si prajim carnea pe toate partile pana-si formeaza crusta, apoi adaugam berea si supa, lasam sa dea cateva clocote, dupa care mutam friptura cu tot cu sos intr-o tava si dam la cuptor pentru 2 h.
Se lasa putin la racit, apoi se taie felii si se sesrveste.
Eu am servit fripura, alaturi de cartofi-aurii si ca decor ; flori din sfecla rosie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptură de porc la tavă

Friptură de porc la tavă

Tăiem carnea în felii potrivite şi le aşezăm în tava de aragaz, sau tava specială pentru fripturi.

6 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Friptura de porc la tava

Friptura de porc la tava

Spalam si portionam carnea in felii mai groase, aproximariv 1-1,5 cm. Crestam feliile de carne cu

3 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Arata deoseit de bine!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

    Deliciosa friptura...........

  • Elga89

    Elga89 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

    Nimic mai bun decat o friptura de porc! Cinci stele!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

      Un platou de 5*****! La Multi Ani 2011 draga Lia !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 3 min

10 voturi

Ingrediente

  • 3kg spata de porc ( intr-o bucata)
  • mirodenii pt marinata ( tarhon,rozmarin,ceapa,usturoi)
  • ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • 250ml bere
  • 250ml supa de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

vera (Chef de cuisine)

Arata deoseit de bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de pui la cuptor cu legume