autor:

Lia Maria

» » Fripturi

Friptura de porc la tava

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2010

Ingrediente
3kg spata de porc ( intr-o bucata), mirodenii pt marinata ( tarhon,rozmarin,ceapa,usturoi), ulei de masline, Sare, Piper, 250ml bere, 250ml supa de pui

Dificultate: Redusa Timp: 2h 3 min

9 voturi

Mod de preparare

Bucata de carne o tavalim bine , bine prin marinata o saram, o piperam,o punem intr-o punga, o legam si o lasam la frigider cel putin 3-4h. Eu am pregatit-o seara si am lasat-o la macerat, pana a doua zi.
Punem putin ulei intr-o tigaie si prajim carnea pe toate partile pana-si formeaza crusta, apoi adaugam berea si supa, lasam sa dea cateva clocote, dupa care mutam friptura cu tot cu sos intr-o tava si dam la cuptor pentru 2 h.
Se lasa putin la racit, apoi se taie felii si se sesrveste.
Eu am servit fripura, alaturi de cartofi-aurii si ca decor ; flori din sfecla rosie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptură de porc cu ceapă la tavă

Friptură de porc cu ceapă la tavă

Am pregătit un amestec din 2 căni de apă rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin şi usturoiul

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi
Friptura de porc la tava

Friptura de porc la tava

Carnea o spalam bine si o portionam. O tamponam cu niste servete de bucatarie. Luam o tava si punem

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Arata deoseit de bine!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

    Deliciosa friptura...........

  • Elga89

    Elga89 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

    Nimic mai bun decat o friptura de porc! Cinci stele!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

      Un platou de 5*****! La Multi Ani 2011 draga Lia !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 3 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3kg spata de porc ( intr-o bucata)
  • mirodenii pt marinata ( tarhon,rozmarin,ceapa,usturoi)
  • ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • 250ml bere
  • 250ml supa de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

vera (Chef de cuisine)

Arata deoseit de bine!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gratare de pui cu pasta de leurda