Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc, pentru fripturi, 150 ml ulei, 200 ml supa, 150 ml vin, 5 kg varza acra capatini, 300 g untura, sare, piper, dupa gust.
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Carnea se spala, se scurge si se pune intr-o tava, cu ulei, supa si sare. Spre sfirsitul inabusirii se adauga condimentele si se stropeste carnea cu vin. Cind carnea este bine patrunsa se scoate, se portioneaza cite doua bucati la portie si se mentine la cald, in sosul format.
Varza se curata de cotoare, se spala in apă rece se taie în fîşii subtiri şi se pune la călit în untură înfierbîntată. Se adauga apoi piperul boabe şi se introduce la cuptor pentru cca. 40 minute, timp in care se amesteca pentru a nu se lipi de cratita.
La servire se aşează în farfurie friptura cu sosul respectiv, peste care se pune varza călită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava, cu varza calita" nu uita sa-i faci un
review
Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat
Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider
9 voturi
6 comentarii
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Corneliu , 09 august 2009
De cand se lipeste varza la cuptor?:)