autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de porc la tava, cu varza calita

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc, pentru fripturi, 150 ml ulei, 200 ml supa, 150 ml vin, 5 kg varza acra capatini, 300 g untura, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se scurge si se pune intr-o tava, cu ulei, supa si sare. Spre sfirsitul inabusirii se adauga condimentele si se stropeste carnea cu vin. Cind carnea este bine patrunsa se scoate, se portioneaza cite doua bucati la portie si se mentine la cald, in sosul format.

Varza se curata de cotoare, se spala in apă rece se taie în fîşii subtiri şi se pune la călit în untură înfierbîntată. Se adauga apoi piperul boabe şi se introduce la cuptor pentru cca. 40 minute, timp in care se amesteca pentru a nu se lipi de cratita.

La servire se aşează în farfurie friptura cu sosul respectiv, peste care se pune varza călită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava, cu varza calita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Medalion de carne

Medalion de carne

Taiem carnea felii mai groase si le legam cu ata de bucatarie,pe fiecare felie adaugam un ram de

11 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Ficatei de pui cu piure

Ficatei de pui cu piure

Ficăţeii se spală bine. Într-o tigaie de teflon se pune o lingură de unt. Se adaugă apoi ficăţeii

3 voturi    2 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corneliu , 09 august 2009

    De cand se lipeste varza la cuptor?:)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Imi place reteta, cred ca e delicios.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

    Super, pacat ca nu faci si poze ca sa se vada si produsul finit.Felicitari.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc
  • pentru fripturi
  • 150 ml ulei
  • 200 ml supa
  • 150 ml vin
  • 5 kg varza acra capatini
  • 300 g untura
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Corneliu

De cand se lipeste varza la cuptor?:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin