autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de porc marinareasca

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapa, 150 ml vin, 50 g lamaie, sare, piper, foi de dafin, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta si se portioneaza cite doua bucati la portie. Bucatile de carne se amesteca cu ceapa curatata si taiata marunt, cu vinul, piperul, foile de dafin, sarea zeama de lamaie, 1/2 din cantitatea de ulei si se pastreaza la frigider cca 24 ore pentru macerare.

Dupa macerare, carnea se bate cu ciocanul de snitele si se inabusa in uleiul ramas, cu putina apa. Cind carnea este bine patrunsa se scoate intr-un vas, iar in sosul ramas se adauga toate componentele de la macerare si se inabusa cca 20 minute.

Cind sint gata, se paseaza prin strecuratoare peste bucatile de carne. La servire se asaza bucatile in farfurie cu sosul respectiv si garniturile alese.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc marinareasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ossobuco milanez

Ossobuco milanez

1.Feliile de carne se freaca bine cu sare,piper si chimen,se prajesc in ulei,dupa care se scot. 2.Legumele

5 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Buzunare 'captusite'

Buzunare 'captusite'

Se bate bine carnea. Pe fiecare felie de carne se aseaza: o felie de sunca, o felie de cascaval,sare,piper,si

3 voturi    4 comentarii
15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    glodar loredana , 12 septembrie 2009

    Super buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    imi place friptura de porc foarte mult.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc pentru fripturi
  • 200 ml ulei
  • 100 g ceapa
  • 150 ml vin
  • 50 g lamaie
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

glodar loredana

Super buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
PIEPT DE PUI CU CARTOFI LA CUPTOR