Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 4 cartofi albi mari
  • 30 g unt
  • patrunjel verde
  • o crenguta rozmarin proaspat
  • 1 lingura condimente pui
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • ulei
  • - pentru sos :
  • 3-4 nuci( miezul)
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • nucsoara
  • 50 g cascaval ras
  • 60 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem pulpele in doua si le dam cu putin ulei si condimentele pentru pui, apoi le lasam la rece de seara pina dimineata. Daca nu apucati sa le lasati atata timp, lasati-le macar o ora la rece, acoperite.

Curatam si spalam cartofii apoi ii taiem felii mai grosute cam de 6-7 mm si le punem la fiert in apa cu sare, 7-10 minute, nu mai mult,ca se sfarma, rasturnam apoi apa de pe ele si le lasam putin sa se raceasca, atata incat sa putem pune mana pe ele.

Punem grill-ul la incins( poate sa fie si de fonta sau din care aveti acasa) si prajim pulpele de pui, pe ambele parti, pina se rumenesc.

Miezul de nuca il prajim putin in tigaie ,fara grasime, dar avem grija sa nu se arda, apoi il scoatem din tigaie, inlaturam coaja( pielita) si il maruntim apasand cu latul unui cutit , pe miez.

Pregatim sosul topind untul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam, dar avem grija sa nu isi schimbe faina culoarea, invartim repede adaugand laptele putin cate putin, avand grija sa nu se faca cocoloase.

Punem nuca sfaramata, cascavalul ras, nucsoara, sare si piper.

Gustam si mai asezonam daca este cazul, stingem focul si apoi adaugam zeama de lamaie ,dupa gust.

Ungem o tava care se poate introduce in cuptor, cu unt si punem cartofii fierti de jumatate, presaram frunzulite de rozmarin si mai punem putin unt deasupra.

Asezam deasupra lor pulpele de pui coapte, patrunjel verde tocat si dam la cuptor sa se rumeneasca cam 20-30 de minute pina sunt gata si cartofii.

Daca este nevoie mai adaugam putin unt sau ulei, in tava, sa se rumeneasca si cartofii.

Servim friptura alaturi de cartofi si sosul de nuci, punem prima data cartofii, friptura si sosul deasupra. Daca doriti se poate servi si o salata verde alaturi.

Veti fi incantati de gustul acestei minunate fripturi...

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor