autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2016

Ingrediente
4 pulpe pui, 4 cartofi albi mari, 30 g unt, patrunjel verde, o crenguta rozmarin proaspat, 1 lingura condimente pui, 1 lingurita boia, sare, ulei, , - pentru sos :, 3-4 nuci( miezul), zeama de la o lamaie, 2 linguri faina, 300 ml lapte, nucsoara, 50 g cascaval ras, 60 g unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Taiem pulpele in doua si le dam cu putin ulei si condimentele pentru pui, apoi le lasam la rece de seara pina dimineata. Daca nu apucati sa le lasati atata timp, lasati-le macar o ora la rece, acoperite.
Curatam si spalam cartofii apoi ii taiem felii mai grosute cam de 6-7 mm si le punem la fiert in apa cu sare, 7-10 minute, nu mai mult,ca se sfarma, rasturnam apoi apa de pe ele si le lasam putin sa se raceasca, atata incat sa putem pune mana pe ele.
Punem grill-ul la incins( poate sa fie si de fonta sau din care aveti acasa) si prajim pulpele de pui, pe ambele parti, pina se rumenesc.
Miezul de nuca il prajim putin in tigaie ,fara grasime, dar avem grija sa nu se arda, apoi il scoatem din tigaie, inlaturam coaja( pielita) si il maruntim apasand cu latul unui cutit , pe miez.
Pregatim sosul topind untul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam, dar avem grija sa nu isi schimbe faina culoarea, invartim repede adaugand laptele putin cate putin, avand grija sa nu se faca cocoloase.
Punem nuca sfaramata, cascavalul ras, nucsoara, sare si piper.
Gustam si mai asezonam daca este cazul, stingem focul si apoi adaugam zeama de lamaie ,dupa gust.
Ungem o tava care se poate introduce in cuptor, cu unt si punem cartofii fierti de jumatate, presaram frunzulite de rozmarin si mai punem putin unt deasupra.
Asezam deasupra lor pulpele de pui coapte, patrunjel verde tocat si dam la cuptor sa se rumeneasca cam 20-30 de minute pina sunt gata si cartofii.
Daca este nevoie mai adaugam putin unt sau ulei, in tava, sa se rumeneasca si cartofii.
Servim friptura alaturi de cartofi si sosul de nuci, punem prima data cartofii, friptura si sosul deasupra. Daca doriti se poate servi si o salata verde alaturi.
Veti fi incantati de gustul acestei minunate fripturi...
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

1.Condimentati carnea. 2.Taiati felii cascavalul si sunca presata tot atatea bucati cate aveti de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Coaste de miel cu salsa de naut, marinate rapid cu aparatul Food Saver

Coaste de miel cu salsa de naut, marinate rapid cu aparatul Food Saver

Mai intai vom pregati carnea pentru marinare. Astfel veti amesteca uleiul cu sosul de soia si sosul

14 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 4 cartofi albi mari
  • 30 g unt
  • patrunjel verde
  • o crenguta rozmarin proaspat
  • 1 lingura condimente pui
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • ulei
  • - pentru sos :
  • 3-4 nuci( miezul)
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • nucsoara
  • 50 g cascaval ras
  • 60 g unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Prajiturele in coji de oua