Se ia un piept de pui, se spala si se freaca cu condimente peste tot, se pune in punga magica cu condimente pentru pui cu ierburi aromate si se baga la cuptorul incins cu putin unt. Se lasa pana se rumeneste bine de tot sa aiba o crusta aurie. Legumele se taie rondelute si se calesc in 2 linguri ulei cu un varf de cutit de unt, sare, piper si se acopera tigaia. Apoi fierbem bine de tot orezul cu 4 felii de cartof. Cand s-au fiert bine se amesteca si se paseaza bine, apoi se picura o lingurita de unt topit si putina sare si piper. Apoi se pune intr-un bol ca sa ia forma acestuia. Ultima data se face sosul alb din unt topit cu patrunjel, sare, piper, o lingura faina, apoi lapte si la sfarsit cimbru uscat.Servirea: se aseaza pe o farfurie orezul rasturnat din bol. Se face un crater in mijlocul lui si se umple cu legumele calite. Apoi se taie felii oblice din pieptul de pui si se aseza langa orez. Peste ele se va turna sos alb dar cam la mijlocul lor ca o dunga. Apoi decoram cu suvite subtiri si lungi de morcov ardei capia rosu si ceapa verde inmuiate putin pe sita la aburi. Se face un rotocol din ele si se pune deasupra orezului.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii