autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Friptura de pui inabusita cu mamaliguta

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
1,5 kg pui (pulpe, piept, aripi), 60-70 ml ulei, 1 capatana usturoi, 1 morcov, cateva feliute de ardei gras, 2-3 fire patrunjel, sare, piper, curry, condimente pentru friptura, 1 cub/lingurita concentrat pui/legume

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Se spala si se zvanta carnea apoi se condimenteaza cu condimentele pentru friptura, concentrat, piper, curry. Intr-o cratita cu ulei incins prajiti carnea pe ambele parti la foc iute cateva minute, apoi adaugati 50-60 ml apa si dati focul mic.
Completati tot timpul cate putina apa cand scade si intoarceti carnea pe toate partile pana se inmoaie foarte bine, apoi lasati pana scade complet apa. Adaugati usturoi taiat feliute subtiri si cateva bucatele de morcov si ardei rosu si mai prajiti cateva minute pana se rumeneste frumos.
Asezati pe farfurii friptura cu sos din cratita si o lingura de mamaliguta langa ea. Garnisiti cu frunze de patrunjel verde si bucatele de morcov si ardei rosu.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui inabusita cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor

Pulpa de porc se aseaza in tava, se adauga condimentele si 1 pahar cu apa si se la cuptor. Cand s-a

5 voturi    1 comentariu
50 min
Fripturi
Pulpe de pui pe sare

Pulpe de pui pe sare

Maioneza de usturoi:5 catei de usturoi se piseaza in mojar si se amesteca cu 2 linguri ulei,1 lingurita

7 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Apetisant!Pregateste inca o portie...vin si eu la masa!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Fac si eu ceva de genul acesta, dar al tau are un aspect!!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Multumesc mult, Carmen.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata tare bine,o idee foarte bine venita cu ceea ce mai gatim.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg pui (pulpe
  • piept
  • aripi)
  • 60-70 ml ulei
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • cateva feliute de ardei gras
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • curry
  • condimente pentru friptura
  • 1 cub/lingurita concentrat pui/legume

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin