Friptura de pui inabusita cu mamaliguta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Friptura de pui  inabusita cu mamaliguta

Ingrediente

  • 1,5 kg pui (pulpe, piept, aripi)
  • 60-70 ml ulei
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • cateva feliute de ardei gras
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare, piper, curry, condimente pentru friptura
  • 1 cub/lingurita concentrat pui/legume

Mod de preparare

Se spala si se zvanta carnea apoi se condimenteaza cu condimentele pentru friptura, concentrat, piper, curry. Intr-o cratita cu ulei incins prajiti carnea pe ambele parti la foc iute cateva minute, apoi adaugati 50-60 ml apa si dati focul mic.

Completati tot timpul cate putina apa cand scade si intoarceti carnea pe toate partile pana se inmoaie foarte bine, apoi lasati pana scade complet apa. Adaugati usturoi taiat feliute subtiri si cateva bucatele de morcov si ardei rosu si mai prajiti cateva minute pana se rumeneste frumos.

Asezati pe farfurii friptura cu sos din cratita si o lingura de mamaliguta langa ea. Garnisiti cu frunze de patrunjel verde si bucatele de morcov si ardei rosu.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise