autor:

autor

» » Fripturi

Friptura de rata cu mere coapte

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 rata, 12 mere mari, 1 lingura untura, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

In rata curatata, spalata si sarata dinainte, se introduc doua mere mai mici. Se asaza in tava de friptura, cu o lingura de untura si citeva linguri de apa. Se da la cuptor la foc mai iute si se stropeste mereu cu zeama din tava. Cind rata incepe sa se rumeneasca, se pun in jurul ei merele spalate si bine sterse, iar focul se face mai slab. Pe masura ce se coc, se scot merele din tava, lasind sa se termine rata de fript. Cind este gata, se scoate din tava, se taie, se asaza pe o farfurie de servit, aranjind merele coapte in jurul bucatilor de friptura. In tava se pun doua linguri de apa, se lasa sa fiarba si se amesteca cu lingura. Acest sos se strecoara si se toarna peste bucatile de friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu mere coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptură de vită cu cartofi la cuptor

Friptură de vită cu cartofi la cuptor

Carnea de vită se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
Muschi de porc la cuptor

Muschi de porc la cuptor

Carnea se spala si sterge bine cu prosop de hartie; Separat morcovul curatat si spalat se da in

17 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 rata
  • 12 mere mari
  • 1 lingura untura
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
IEPURE INABUSIT CU CEAPA