Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare.
Intr-o tigaie teflonata punem carnea cu pielea in jos si prajim la foc mediu cca 5 minute sau pana se aureste carnea usor.
Transferam carnea intr-un vas ce poate fi pus la cuptor si coacem la 200 grade C 15-20 minute ( acest timp de coacere este suficient pentru ca friptura sa fie mediu facuta, roz la interior, dar sa nu fie in sange).
Dupa preferinte, se poate mari timpul de coacere. Friptura va fi lasata dupa coacere sa se "odihneasca" si sa-si desavarseasca gustul 5 pana la 10 minute.
Cat timp e friptura la cuptor, caramelizam ceapa intr-o lingura sau doua din grasimea de rata. Adaugam vinul/siropul de struguri si lasam pana scade lichidul la jumatate,apoi punem ciresele si le fierbem 2 minute.
Adaugam supa de pui cu mierea si daca vrem dulceata de cirese amare. Lasam totul la fiert pana se obtine un sos cu consistenta de dulceata.In compozitia rezultata adaugam untul, amestecandu-l bine in sos. Asezonam dupa preferinte.
Servim friptura peste care am pus cate o lingura de sos si langa care adaugam ciresele, cu cartofi taiati felii subtiri si prajiti in untura de rata sau cu cartofi "evantai" peste care adaugam smantana si cascaval ras.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii