Friptura de vita cu legume la cuptor si piure de cartofi

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
medie
Friptura de vita cu legume la cuptor si piure de cartofi

Ingrediente

  • Pt. friptura de vita trebuie urmatoarele:
  • 500g carne de vita
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 2 gogosari
  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • o rosie sau suc de rosii
  • Pt. piureul de cartofi trebuie:
  • 10 cartofi potriviti
  • lapte
  • ulei
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

Friptura se pregateste astfel:

Carnea se pune in apa cu condimente adica cu vegeta, piper, busuioc si se lasa pentru 3 ore la frigider. Apoi se da la fiert cam o ora .

Apoi se curata legumele, se spala si se taie si jumate din ele se pun in vasul de yena uns cu ulei, apoi se taie carnea felii si pe deasupra se pune piper, sare, busuioc, oregano si apoi celelalte legume care au rama. Se pune vinul si putina apa, se acopera tava cu staniol si se da la cuptor vreo 3 ore in functie de carne. Spre sfarsit se mai adauga putin vin.

Piureul se face altfel:

Se curata, se spala cartofii si se taie rondele, se pune putina sare si cei 3-4 catei de usturoi. Se lasa sa fiarba, se scurge apa, apoi apoi se zdrobesc cartofi, apoi se pune uleiul, sare si laptele. Se amesteca bine, apoi se poate servi.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise