Reteta postata pe: 18 noiembrie 2009
Ingrediente
1.5 kg carne vita, 5 foi de dafin, sare, piper alb, faina mustar, nucsoara, cuisoare, cimbru, 2 morcovi mari, 2 cepe, 1 jumatate de lamaie, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, jumatate de litru de bere blonda, 1 lingurita de zahar, 2 linguri unt topit
Dificultate: Redusa | Timp: 3h 15 min
Mod de preparare
Se spala carnea, se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare, piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin pisata. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se aseaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa in jur de 2 ore. Se scoate carnea din zeama si se pastreaza calda. Zeama de friptura (ceapa, morcovii si celelalte) se mixeaza pana devin un sos.
Se serveste carnea stropita cu acest sos.