autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de vita cu sos de bere

Autor: simonaa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonaa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2009

Ingrediente
1.5 kg carne vita, 5 foi de dafin, sare, piper alb, faina mustar, nucsoara, cuisoare, cimbru, 2 morcovi mari, 2 cepe, 1 jumatate de lamaie, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, jumatate de litru de bere blonda, 1 lingurita de zahar, 2 linguri unt topit

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare, piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin pisata. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se aseaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa in jur de 2 ore. Se scoate carnea din zeama si se pastreaza calda. Zeama de friptura (ceapa, morcovii si celelalte) se mixeaza pana devin un sos.
Se serveste carnea stropita cu acest sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rata pe varza

Rata pe varza

Carnea de raţă asigură dezvoltarea organismului, un sistem digestiv şi nervos sănătos. Aceasta

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Muschi de porc la tava

Muschi de porc la tava

Fac o pasta din pasta de tomate, mustar si condimente, pe care o aplic peste muschi. Astfel pregatit,

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1.5 kg carne vita
  • 5 foi de dafin
  • sare
  • piper alb
  • faina mustar
  • nucsoara
  • cuisoare
  • cimbru
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 1 jumatate de lamaie
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute busuioc
  • 2 linguri otet
  • jumatate de litru de bere blonda
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de simonaa
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Murele se spala, se scurg si se pun intr-o oala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Zaharul se

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Cozonacul si painea se rup cuburi si se inmoaie in lapte. Se storc de lapte si se adauga un strat

6 voturi    5 comentarii
1h
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Copanele la gratar cu Rosti