autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de vita cu sos de bere

Autor: simonaa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonaa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2009

Ingrediente
1.5 kg carne vita, 5 foi de dafin, sare, piper alb, faina mustar, nucsoara, cuisoare, cimbru, 2 morcovi mari, 2 cepe, 1 jumatate de lamaie, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, jumatate de litru de bere blonda, 1 lingurita de zahar, 2 linguri unt topit

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare, piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin pisata. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se aseaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa in jur de 2 ore. Se scoate carnea din zeama si se pastreaza calda. Zeama de friptura (ceapa, morcovii si celelalte) se mixeaza pana devin un sos.
Se serveste carnea stropita cu acest sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc in crusta de susan

Ceafa de porc in crusta de susan

Fierbem 10 min. ceafa de porc. Ungem bine cu sosul rezultat prin amestecarea mustarului cu mierea

4 voturi    2 comentarii
35 min
Fripturi
Cotlete de berbecut

Cotlete de berbecut

Se spala bine coastele si se curata legumele.Apoi cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful

3 voturi    4 comentarii
1h 35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1.5 kg carne vita
  • 5 foi de dafin
  • sare
  • piper alb
  • faina mustar
  • nucsoara
  • cuisoare
  • cimbru
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 1 jumatate de lamaie
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute busuioc
  • 2 linguri otet
  • jumatate de litru de bere blonda
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de simonaa
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Murele se spala, se scurg si se pun intr-o oala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Zaharul se

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Cozonacul si painea se rup cuburi si se inmoaie in lapte. Se storc de lapte si se adauga un strat

6 voturi    5 comentarii
1h
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de iepure cu morcov