Se spala carnea, se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare, piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin pisata. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se aseaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa in jur de 2 ore. Se scoate carnea din zeama si se pastreaza calda. Zeama de friptura (ceapa, morcovii si celelalte) se mixeaza pana devin un sos.
Se serveste carnea stropita cu acest sos.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii