autor:

Cely Snijec

» » Fripturi

Friptura de vitel

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2010

Ingrediente
1 kg carne de vitel, o ceapa, un morcov, 2-3 catei de usturoi, Sos:, sare,, ienibahar,foaie de dafin,cimbru,o lingura mustar cu boabe de mustar,o lingura ulei,doua linguri vin alb, 3 linguri ulei pentru prajit, o cescuta de vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Obtin un sos din condimente,mustar,ulei,vin,pe care il intind peste carne.Prajesc uniform bucata de carne,in tgaia cu ulei incins, cat sa faca o crusta,dupa care asez carnea intr-un vas uns cu ulei.Presar felii de ceapa, rondele de morcov,usturoi, foaie de dafin, o ceasca de apa,las pe flacara cam o ora.Intre timp mai adaug apa daca e necesar.Spre sfarsit , adaug vinul.Dau la cuptor. Sosul trebuie sa scada.Servim imediat sau lasam sa se raceasca, taiem felii, servim friptura incalzita cu garnitura de cartofi, salata, sau rece ca apertiv.
Daca servim friptura calda,incalzim friptura in sos. Servim alaturi de piure de cartofi si salata sau muraturi,sau doar cu salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

In primul rand, am cumparat antricoate de vitel de la macelarie arabeasca, nu am gasit nici macar

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    Buna fripturica ta!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Apetisanta!

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Delicioasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Felicitari !

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 mai 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte buna! A iesit de nota 10!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      O bunatate !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Reteta asta are ceva deosebit, poate amestecul de ingrediente ?, poate modul tau de prezentare ?, oricum totul incita, inclusiv pozele, spre gatit si spre mancat. Bravo Cely !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Delicioasa si foarte apetisanta.....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Arata foarte bine !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Arata minunat!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte bine arata! .... servita cu salata verde... yammy, yammy!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Buna friptura de vitel,si mie imi place.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Delicioasa fripturica si eu o pregatesc ceva asemanator, doar ca eu o las la marinat in "sos", cateva ore inainte de a o pune la prajit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2-3 catei de usturoi
  • Sos:
  • sare,
  • ienibahar,foaie de dafin,cimbru,o lingura mustar cu boabe de mustar,o lingura ulei,doua linguri vin alb
  • 3 linguri ulei pentru prajit
  • o cescuta de vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

vera (Chef de cuisine)

Buna fripturica ta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ceafa de porc in crusta de susan