Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Ingrediente

  • Friptura :
  • O bucata carne frageda de vitel (eu am avut de tara)
  • Condimente diverse
  • Cateva frunze de dafin
  • 1 lingurita mustar
  • 1 morcov zdravan ras
  • ½ kg rosii coapte
  • 1 lingura pasta concentrata de tomate
  • Pireul de cartofi :
  • ½ kg cartofi
  • 1 pahar mic de lapte dulce
  • 50 g unt
  • Sare
  • Salata de varza :
  • 1 varza potrivita
  • 1 legatura de marar
  • Otet balsamic sau de mere
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat macinat, mustarul, cimbru, busuioc, oregano, paprika, putin curry pentru culoare, vegeta si alte condimente care va plac. Se cresteaza carnea in diverse locuri si se impaneaza cu felii de usturoi. Se tine la frigider pana a doua zi. Eu de obicei o fac cu vin dar de data asta am ales rosiile si gustul a fost impresionant. A doua zi oparim rosiile si le decojim apoi le mixam la robot. Calim morcovul in ulei incins, adaugam apoi rosiile si pasta de tomate apoi lasam sa scada pana se formeaza un sos mai gros. Asezam friptura in tava, punem sosul de rosii, frunze de dafin si cateva tulpini de patrunjel. Dam la cuptor si stropim carnea din cand in cand sa nu se arda. Spre sfarsit cand a scazut la jumate gustam si potrivim de sare. Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa si se piseaza impreuna cu laptele cald si untul. Se adauga sare si daca este cazul putina apa de la fiert. Se bate apoi cu mixerul sa iasa pufos. Varza se taie fideluta, se freaca cu sare, se adauga mararul tocat marunt, otet si ulei.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni