autor:

susu

» » Fripturi

Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
Friptura :, , O bucata carne frageda de vitel (eu am avut de tara), Condimente diverse, Cateva frunze de dafin, 1 lingurita mustar, 1 morcov zdravan ras, ½ kg rosii coapte, 1 lingura pasta concentrata de tomate, , Pireul de cartofi :, , ½ kg cartofi, 1 pahar mic de lapte dulce, 50 g unt, Sare, , Salata de varza :, , 1 varza potrivita, 1 legatura de marar, Otet balsamic sau de mere, Ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat macinat, mustarul, cimbru, busuioc, oregano, paprika, putin curry pentru culoare, vegeta si alte condimente care va plac. Se cresteaza carnea in diverse locuri si se impaneaza cu felii de usturoi. Se tine la frigider pana a doua zi. Eu de obicei o fac cu vin dar de data asta am ales rosiile si gustul a fost impresionant. A doua zi oparim rosiile si le decojim apoi le mixam la robot. Calim morcovul in ulei incins, adaugam apoi rosiile si pasta de tomate apoi lasam sa scada pana se formeaza un sos mai gros. Asezam friptura in tava, punem sosul de rosii, frunze de dafin si cateva tulpini de patrunjel. Dam la cuptor si stropim carnea din cand in cand sa nu se arda. Spre sfarsit cand a scazut la jumate gustam si potrivim de sare. Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa si se piseaza impreuna cu laptele cald si untul. Se adauga sare si daca este cazul putina apa de la fiert. Se bate apoi cu mixerul sa iasa pufos. Varza se taie fideluta, se freaca cu sare, se adauga mararul tocat marunt, otet si ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripi de pui fripte si crocante

Aripi de pui fripte si crocante

Intr-o punga de plastic se amesteca faina cu usturoiul pisat,sare,piper,cimbru,boia dulce dupa gust. Aripile

2 voturi    3 comentarii
30 min
Fripturi
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele mai sus mentionate si se unge puiul cu ele. Apoi

4 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2014

    frumoasa prezentarea!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Friptura :
  • O bucata carne frageda de vitel (eu am avut de tara)
  • Condimente diverse
  • Cateva frunze de dafin
  • 1 lingurita mustar
  • 1 morcov zdravan ras
  • ½ kg rosii coapte
  • 1 lingura pasta concentrata de tomate
  • Pireul de cartofi :
  • ½ kg cartofi
  • 1 pahar mic de lapte dulce
  • 50 g unt
  • Sare
  • Salata de varza :
  • 1 varza potrivita
  • 1 legatura de marar
  • Otet balsamic sau de mere
  • Ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

frumoasa prezentarea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpa de porc la vasul de yena cu piure cu ceapa prajita