autor:

» » Fripturi

Friptura de vitel cu sos vanatoresc

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
- un kg carne de vita, - doua linguri ulei, - doua cepe mari tocate, - doi catei de usturoi presati, - un sfert de ceasca cu faina, - o ceasca zeama de carne (Knorr si apa), - o ceasca bere, - doi morcovi mari taiati felii, - doua foi de dafin, - o crenguta cimbru, - piper macinat, - sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatati carnea si taiati-o in bucatele de un cm. Puneti la incins jumatate din cantitatea de ulei si caliti ceapa pana se rumeneste, adaugati usturoiul (prajit si el aprox. un minut) dupa care scoateti si ceapa si usturoiul din tigaie si lasati-le sa se scurga pe o hartie absorbanta. Puneti la incins uleiul ramas intr-o cratita mai mare si prajiti carnea, la foc mare pe toate partile (pana se face o crusta). Faceti focul mic si adaugati faina, amestecand bine. Stingeti cu zeama de carne si amestecati pana cand obtineti un sos neted.
Se toarna incet berea si se lasa sosul sa dea in clocot, amestecand in continuare. Adaugati ceapa, usturoiul, morcovii feliati, foile de dafin, sarea si piperul si amestecati mai departe pana cand se leaga. Acoperiti cratita si lasati sa fiarba incet o ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • crina , 12 iunie 2008

    esti o bucatareasa minunata,nu imi vine sa cred cite retete stii,ma gindesc ce nu stii???????

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - un kg carne de vita
  • - doua linguri ulei
  • - doua cepe mari tocate
  • - doi catei de usturoi presati
  • - un sfert de ceasca cu faina
  • - o ceasca zeama de carne (Knorr si apa)
  • - o ceasca bere
  • - doi morcovi mari taiati felii
  • - doua foi de dafin
  • - o crenguta cimbru
  • - piper macinat
  • - sare

Raporteaza reteta

crina

esti o bucatareasa minunata,nu imi vine sa cred cite retete stii,ma gindesc ce nu stii???????

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpe cu sos