autor:

Epure Mariana

» » Fripturi

Friptura de vitel in sos negru

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Ingrediente
-300 g carne vitel, -1 ceapa rosie, -6 graunti de usturoi, -1 pahar vin negru(zaibar), -sare, piper, -1/2 morcov, -1/2 cartof dulce yam, -2 ardei capia rosii, -1/2 pahar pasta de rosii, -marar si patrunjel verde, -4 masline negre, -1 punga magica knorr pentru friptura de pui sau porc cu vin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie bucatele carnea de vitel si se baga in punga magica impreuna cu maslinele si condimentele din 1/2 punga knorr. Se leaga la gura si se da la cuptorul incins cam 15 minute dupa care adaugam si 1/2 pahar vin negru si 1 lingura ulei, 1 graunte usturoi tocat fin si lasam inca 20 de minute fara sa inchidem punga.

Separat facem la tigaie un sos negru din legumele curatate di date pe razatoare, cu sare pier si ulei. Spre sfarsit adaugam 1/2 pahar vin rosu si mai lasam iar. Cand e gata servim fripturica in mijloc peste care turnam sosul negru, presaram verdeata tocata fin si alaturi facem floricele din buchetele de conopida murata cu sfecla rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel in sos negru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel in vin rosu

Friptura de miel in vin rosu

Spalam carnea de miel si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete de sange. Punem uleiul

29 voturi    11 comentarii
1h
Fripturi
Rulada Serrano de curcan

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -300 g carne vitel
  • -1 ceapa rosie
  • -6 graunti de usturoi
  • -1 pahar vin negru(zaibar)
  • -sare
  • piper
  • -1/2 morcov
  • -1/2 cartof dulce yam
  • -2 ardei capia rosii
  • -1/2 pahar pasta de rosii
  • -marar si patrunjel verde
  • -4 masline negre
  • -1 punga magica knorr pentru friptura de pui sau porc cu vin

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    3 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate, frumos decorata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ficatei cu pasta de usturoi