autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Friptura din piept de pui umplut la cuptorul cu halogen

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
1 piept de pui mai maricel, 150 g frunze de spanac, 8 feliute de branza topita, 1 morcov, 2 linguri ulei (de masline), 1 lingurita condimente pentru pui, 1 lingurita baza pentru mancaruri, cateva fire de patrunjel verde, sare, piper, cimbru, boia

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

O fripturica simpatica din piept de pui, foarte usor de facut, la cuptor sau pe gratar si ti se pare ca mananci ceva nou. Mai diversificam putin meniul, chiar daca de fapt mancam tot pui.
Eu am scos pieptul de pe os de la un pui mai mare. Taiati fiecare jumatate si bateti-o nu prea subtire, ca sa obtineti doua dreptunghiuri cu latura de 12-15 cm.
Condimentati bine pe ambele parti carnea dupa ce ati uns-o cu ulei si asezati-o pe doua dreptunghiuri de folie de aluminiu care sa depaseasca generos dreptunghiurile de piept. Lasati sa stea cateva minute cu condimentele. Intre timp, opariti 3-4 minute frunzele de spanac bine spalate. Scurgeti spanacul si taiati-l nu prea marunt. Curatati morcovul si taiati-l in cateva fasiute pe lungime. Suprapuneti peste carne feliute de branza topita, apoi asezati intr-un capat cate o fasie de spanac tocat si fasiutele de morcovi.
Infasurati carnea umpluta sub forma de rulou, incepand din partea cu spanac, in asa fel incat folia sa ramana doar pe dinafara si inchideti bine la capete. Obtineti doua rulouri nu prea mari, pe care le puteti infasura pe fiecare in alta folie, ca sa ramana sucurile de la carne in interior. Puneti rulourile pe gratarul de sus al cuptorului cu halogen. Setati la 150 grade Celsius si 25-30 minute. Puteti sa le preparati la cuptorul obisnuit sau pe un gratar cu capac.
Lasati rulourile sa se racoreasca, asezati-le pe un platou si taiati-le in doua cu tot cu staniol. Indepartati apoi folia cu grija pentru ca toata zeama sa ramana in platou. Taiati-le apoi felii nu prea subtiri.
Sunt bune calde dar si reci. Eu le-am servit cu cartofi piure si sos de ciuperci.
Le puteti servi si cu garnitura de legume, orez, sos de rosii, muraturi, salate, etc. Decorati cu castraveti acri, peperoni, morcovi murati, frunze de patrunjel. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din piept de pui umplut la cuptorul cu halogen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)

Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)

La fuduliile necuratate trebuie indepartata cu grija membrana groasa,pielita,apoi spalate bine si

33 voturi    22 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Interesanta reteta ! Felicitari ! Mi-a lasat gura apa :D

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui mai maricel
  • 150 g frunze de spanac
  • 8 feliute de branza topita
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei (de masline)
  • 1 lingurita condimente pentru pui
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
KatrinC

KatrinC (Chef de cuisine)

Interesanta reteta ! Felicitari ! Mi-a lasat gura apa :D

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
PUI LA ROTISOR