Carnea se spala, se zvîntă si se porţionează, o bucata la portie. Se sareaza si se bate uşor cu ciocanul de snitele, apoi se trec prin făină, si se înăbuşă in 1/2 din cantitatea de ulei cu putină apa. Restul de faină se desface in cîteva linguri de apa rece, se adaugă supa fierbinte, restul de ulei şi se fierbe compoziţia cca 10 minute. Sosul obtinut, se strecoara peste fripturi si se mai continua fierberea cca 20 minute.
Se adauga vinul si se verifică gustul. Morcovii curatati, spălaţi si taiati bare, in lungime, se înabusa si se lasa sa fiarbă in puţina apă. Se sdauga fasolea si mazărea, care au fost scurse din conserve si trecute prin strecurătoare cu apa rece, se verifică gustul si se continuă fierberea 10 minute. Cartofii se pregatesc piure. Se serveste: în farfurie friptura cu sos si garnitura respectiva (piure de cartofi), legumele stropite cu unt si verzături deasupra.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii