autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura inabusita de porc, cu legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc pentru friptură, 250 ml supa, 100 ml vin, 200 ml ulei, 400 g morcovi, 300 g mazare conservata, 300 g fasole verde conservata, 100 g făina, 1,500 kg cartofi, 250 ml lapte, 1 leg. verdeata, 150g unt, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvîntă si se porţionează, o bucata la portie. Se sareaza si se bate uşor cu ciocanul de snitele, apoi se trec prin făină, si se înăbuşă in 1/2 din cantitatea de ulei cu putină apa. Restul de faină se desface in cîteva linguri de apa rece, se adaugă supa fierbinte, restul de ulei şi se fierbe compoziţia cca 10 minute. Sosul obtinut, se strecoara peste fripturi si se mai continua fierberea cca 20 minute.

Se adauga vinul si se verifică gustul. Morcovii curatati, spălaţi si taiati bare, in lungime, se înabusa si se lasa sa fiarbă in puţina apă. Se sdauga fasolea si mazărea, care au fost scurse din conserve si trecute prin strecurătoare cu apa rece, se verifică gustul si se continuă fierberea 10 minute. Cartofii se pregatesc piure. Se serveste: în farfurie friptura cu sos si garnitura respectiva (piure de cartofi), legumele stropite cu unt si verzături deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura inabusita de porc, cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui umplut

Piept de pui umplut

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus ,se pipereaza si condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Aripioare de pui crocante

Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc pentru friptură
  • 250 ml supa
  • 100 ml vin
  • 200 ml ulei
  • 400 g morcovi
  • 300 g mazare conservata
  • 300 g fasole verde conservata
  • 100 g făina
  • 1,500 kg cartofi
  • 250 ml lapte
  • 1 leg. verdeata
  • 150g unt
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
snitel de porc