autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura inabusita de rata cu sos picant

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2008

Ingrediente
1 rata, 70 g unt, zarzavat 100 g, un pahar de apa, sare si piper dupa gust,1 lingura faina, 1 lingura unt, 3 lingurita zahar, 2 pahare zeama de carne, cuisoare,100 ml vin rosu, sare si piper dupa gust,fursecuri de cartofi, 300 g cartifi, 2 oua, sare dupa gust, nucsoara, 5 pere, 50 g gem de coacaze, 5 feli franzela.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Rata se curata, se spala si se pune sa se friga inabusit aproximativ 90 de minute,cu sare, piper, 40 g unt, zarzavat taiat feli si un pahar cu apa.Cand este fripta se scoate osul piptului.
In sosul ramas, se adauga faina, care se rumeneste, apoi o lingurita de zahar caramelizat uscat, cuisoare si zeama de carne, se lasa sa fiarba 15 minute si apoi se strecoara si se adauga vinul rosu, intre timp se curata perele, se taie in jumatati si se fier intr-o cratita cu putin zahar si apa.Rata se transeaza apoi se asaza pe un platou.
Se garniseste cu fursecuri de cartofi preparate dein pire de cartof amestecat cu ou cu nucsoara si sare,coapte intr-o tava unsa cu unt si cu jumatati de pere aranjate pe feliile de franzela prajita in prealalbil in unt(in gaura care s-a format la pere prin scoaterea clodului se pune gemul de coacaze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura inabusita de rata cu sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui  cu scoici (Frango com Amêijoas)

Pui cu scoici (Frango com Amêijoas)

1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si

4 voturi    19 comentarii
40 min
Fripturi
Friptura la cuptor cu fasole Azuki si cus-cus

Friptura la cuptor cu fasole Azuki si cus-cus

Friptura se spala,se zvanta si apoi o punem intr-un bol cu jumatate ceasca de vin rosu, pentru 2

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    O friptura fina si de bun gust,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 rata
  • 70 g unt
  • zarzavat 100 g
  • un pahar de apa
  • sare si piper dupa gust,1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 3 lingurita zahar
  • 2 pahare zeama de carne
  • cuisoare,100 ml vin rosu
  • sare si piper dupa gust,fursecuri de cartofi
  • 300 g cartifi
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • nucsoara
  • 5 pere
  • 50 g gem de coacaze
  • 5 feli franzela.

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O friptura fina si de bun gust,felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui umplut