Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Ingrediente

  • 700-800 g carne de porc (cotlet, pulpa – eu am folosit muschiulet);
  • 500-600 g vitel (antricot, muschi, pulpa, rasol).
  • Puteti folosi un singur fel de carne.
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 50 g telina;
  • 20 ml ulei;
  • 3 linguri ketchup;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • 1 lingurita boia iute + dulce;
  • 3-4 foi de dafin;
  • cateva fire de patrunjel si/sau marar;
  • sare, piper, cimbru.

Mod de preparare

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase si poti combina mai multe arome dandu-le de fiecare data un gust deosebit.

Spalati carnea, curatati eventualele pielite, apoi taiati toata carnea in bucati mai maricele, cam de 100-150 g. Curatati si taiati felii cepele si morcovii, apoi puneti-le la calit intr-o cratita mai inaltuta (ideal ar fi un vas de tuci) in ulei, cam 4-5 minute. Adaugati telina taiata bastonase, bucatile de carne si amestecati cu o lingura de lemn, din cand in cand, pana prind o crusta albicioasa pe toate partile. Astfel se vor inchide porii de la suprafata si nu va iesi sucul din carne, friptura ramanand frageda si suculenta. In acest moment turnati peste carne 300-400 ml apa clocotita, doar cat sa acopere carnea.

Adaugati putina sare, piper, ketchup, verdeata, boia, cimbru si lasati sa fiarba la foc mic cu capac, cam o ora, picurand din cand in cand peste carne apa, astfel incat sa nu scada prea mult zeama.

Cand carnea este aproape gata, destul de moale, se lasa la fiert fara capac pana scade zeama aproape de tot. Asta dureaza cam 20-25 minute. Intoarceti din cand in cand bucatile de carne. Cam cu 10 minute inainte de a fi gata adaugati foile de dafin si cateii de usturoi taiati felii.

Dregeti gustul de sare, piper, cimbru si presarati verdeata. Scoateti pe platou carnea, stropiti cu sos, garnisiti cu bucatile de legume si frunze de patrunjel. Asezati langa carne o garnitura, de exemplu cartofi piure, varza calita, etc.

Eu am servit friptura cu cartofi piure, rosii, ridichi. Mirobolant. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise