Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase si poti combina mai multe arome dandu-le de fiecare data un gust deosebit.
Spalati carnea, curatati eventualele pielite, apoi taiati toata carnea in bucati mai maricele, cam de 100-150 g. Curatati si taiati felii cepele si morcovii, apoi puneti-le la calit intr-o cratita mai inaltuta (ideal ar fi un vas de tuci) in ulei, cam 4-5 minute. Adaugati telina taiata bastonase, bucatile de carne si amestecati cu o lingura de lemn, din cand in cand, pana prind o crusta albicioasa pe toate partile. Astfel se vor inchide porii de la suprafata si nu va iesi sucul din carne, friptura ramanand frageda si suculenta. In acest moment turnati peste carne 300-400 ml apa clocotita, doar cat sa acopere carnea.
Adaugati putina sare, piper, ketchup, verdeata, boia, cimbru si lasati sa fiarba la foc mic cu capac, cam o ora, picurand din cand in cand peste carne apa, astfel incat sa nu scada prea mult zeama.
Cand carnea este aproape gata, destul de moale, se lasa la fiert fara capac pana scade zeama aproape de tot. Asta dureaza cam 20-25 minute. Intoarceti din cand in cand bucatile de carne. Cam cu 10 minute inainte de a fi gata adaugati foile de dafin si cateii de usturoi taiati felii.
Dregeti gustul de sare, piper, cimbru si presarati verdeata. Scoateti pe platou carnea, stropiti cu sos, garnisiti cu bucatile de legume si frunze de patrunjel. Asezati langa carne o garnitura, de exemplu cartofi piure, varza calita, etc.
Eu am servit friptura cu cartofi piure, rosii, ridichi. Mirobolant. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii