autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
700-800 g carne de porc (cotlet, pulpa – eu am folosit muschiulet), 500-600 g vitel (antricot, muschi, pulpa, rasol)., Puteti folosi un singur fel de carne., 2 cepe, 2 morcovi, 50 g telina, 20 ml ulei, 3 linguri ketchup, 4-5 catei de usturoi, 1 lingurita boia iute + dulce, 3-4 foi de dafin, cateva fire de patrunjel si/sau marar, sare, piper, cimbru.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

21 voturi

Mod de preparare

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase si poti combina mai multe arome dandu-le de fiecare data un gust deosebit.
Spalati carnea, curatati eventualele pielite, apoi taiati toata carnea in bucati mai maricele, cam de 100-150 g. Curatati si taiati felii cepele si morcovii, apoi puneti-le la calit intr-o cratita mai inaltuta (ideal ar fi un vas de tuci) in ulei, cam 4-5 minute. Adaugati telina taiata bastonase, bucatile de carne si amestecati cu o lingura de lemn, din cand in cand, pana prind o crusta albicioasa pe toate partile. Astfel se vor inchide porii de la suprafata si nu va iesi sucul din carne, friptura ramanand frageda si suculenta. In acest moment turnati peste carne 300-400 ml apa clocotita, doar cat sa acopere carnea.
Adaugati putina sare, piper, ketchup, verdeata, boia, cimbru si lasati sa fiarba la foc mic cu capac, cam o ora, picurand din cand in cand peste carne apa, astfel incat sa nu scada prea mult zeama.
Cand carnea este aproape gata, destul de moale, se lasa la fiert fara capac pana scade zeama aproape de tot. Asta dureaza cam 20-25 minute. Intoarceti din cand in cand bucatile de carne. Cam cu 10 minute inainte de a fi gata adaugati foile de dafin si cateii de usturoi taiati felii.
Dregeti gustul de sare, piper, cimbru si presarati verdeata. Scoateti pe platou carnea, stropiti cu sos, garnisiti cu bucatile de legume si frunze de patrunjel. Asezati langa carne o garnitura, de exemplu cartofi piure, varza calita, etc.
Eu am servit friptura cu cartofi piure, rosii, ridichi. Mirobolant. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura inabusita din carne de porc si vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel

Friptura de miel

Azi am scapat ieftin, am pregatit o friptura de miel. Am curatat bine pulpa de pielite, am spalat-o,

10 voturi    14 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragan Vasile , 16 martie 2015

    leker

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Ce bun este.*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

21 voturi

Ingrediente

  • 700-800 g carne de porc (cotlet
  • pulpa – eu am folosit muschiulet)
  • 500-600 g vitel (antricot
  • muschi
  • pulpa
  • rasol).
  • Puteti folosi un singur fel de carne.
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 50 g telina
  • 20 ml ulei
  • 3 linguri ketchup
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia iute + dulce
  • 3-4 foi de dafin
  • cateva fire de patrunjel si/sau marar
  • sare
  • piper
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

Ce bun este.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
PIEPT DE PUI LA GRATAR CU FASOLE VERDE RASOL