autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura la cuptor

Autor: lucia cristina bondoc (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucia cristina bondoc (Bucatar)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2008

Ingrediente
carne de porc nu prea grasa,2 cepe, un morcov, rozmarin, piper boabe, sare, vegeta(nu prea multa), vin alb 1/2 pahar, unsoare(untura) de porc,, 2-3 ardei rosii si verzi, rosii(sau bulion), ketchup picant.

Dificultate: Medie Timp: 1h

46 voturi

Mod de preparare

Se ia carnea si se taie felii de 2 cm. grosime se condimenteaza cu piper, sare, vegeta, se aseaza intr-o tava unsa bine cu unsoare de porc, se aseaza ceapa si morcovul taiate rondele, la fel si ardeiul avand grija sa punem feliile rosii in combinatie cu cele verzi, se pun si rosiile rondele sau bulionul, se adauga rozmarinul, dupa care se toarna 250 ml. apa sau supa de carne, se da la cuptor 30-45 min la foc nu prea tare, cand e gata se pune ketchup-ul si vinul si se mai da la cuptor 5-10 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Friptura de pui cu legume la cuptor

Friptura de pui cu legume la cuptor

Se spala puiul, se taie bucati si se aseaza in tava cu legumele. Se stropeste cu putin ulei, se adauga

5 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Este o reteta clasica, usor de gatit. Nu am complicat-o ingredientele fiind cele cunoscute pentru a pastra savoarea carnii. Dafinul, piperul si putina vegeta (condimente pentru friptura) sunt suficiente. Am impanat-o cu ustoroi. Daca se toarna si putin vin rosu (zic eu ca merge) peste ea este OK. Daca nu este obligatoriu sa serviti macar un pahar dupa masa. S-aveti pofta !

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 august 2009

    elimineaza untura,carnea de porc este ft grasa,reteta interesanta!

Dificultate

Medie

Timp

1h

46 voturi

Ingrediente

  • carne de porc nu prea grasa,2 cepe
  • un morcov
  • rozmarin
  • piper boabe
  • sare
  • vegeta(nu prea multa)
  • vin alb 1/2 pahar
  • unsoare(untura) de porc,
  • 2-3 ardei rosii si verzi
  • rosii(sau bulion)
  • ketchup picant.

Raporteaza reteta

vera

vera (Chef de cuisine)

elimineaza untura,carnea de porc este ft grasa,reteta interesanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Chicken McNuggets