autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Friptura picanta de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg carne de pui (piept, pulpe, ciocanele), 1 ardei gras rosu, 1 ardei peperoni sau iute rosu, 7-8 rosii mici, 7-8 catei de usturoi, cateva fire de patrunjel, 5 linguri ulei de masline, condimente pentru friptura, optional concentrat de ciuperci, sare, piper, chili, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 45 min

26 voturi

Mod de preparare

Bucatile de carne se condimenteaza cu cimbru, chili, piper, condimente pentru friptura si se lasa minim 10 minute. Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul si prajiti carnea cateva minute pe toate partile, apoi adaugati ardeii taiati fasii si rosiile mici taiate in doua si cateva intregi, putina verdeata si cine doreste, concentrat de ciuperci.
Dupa cateva minute, turnati un pahar de apa si lasati la foc mic, intorcand carnea si pe cealalta parte, pana dispare complet apa si friptura se rumeneste frumos. Adaugati verdeata si usturoiul taiat feliute subtiri, mai lasati pe foc 2-3 minute si este gata.
Friptura este foarte aromata si picanta, se poate servi cu sos de usturoi, mujdei, muraturi, salate sau diferite garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura picanta de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de porc la tava in vin alb

Cotlet de porc la tava in vin alb

Mare filozofie nu-i. Se ia cotletul, se spala in apa rece si se aseaza in tava. Restul de ingrediente

5 voturi    4 comentarii
50 min
Fripturi
Pui pe Sticla

Pui pe Sticla

Se ia puiul se curata, parleste si se spala, se scot maruntaiele si se spala bine inauntru, dupa

27 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • vitan aneta

    vitan aneta (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    delicioasa aceasta fripturica,mai ales ca e picanta,as vrea sa stiu dvs.cu ce sos ati servit?ptr ca arata ff bine sosul si cred ca merge bn cu friptura.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Gustoasa, imi place mancarea picanta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Delicioasa friptura de pui

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Multumesc, multumesc. Sa nu uitati sa ma votati la festival.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Asa de bine arata ca mi s-a facut foame!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      O reteta gustoasa si o prezentare cum ne-ai obisnuit:extraordinara.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc. Intr-adevar a fost foarte bun.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      cred ca este ft gustos!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Felicitari pentru reteta si pentru prezentare!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Delicios!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Multumesc, multumesc. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Felicitari Doina, arata tare bine!

    • Fara foto

      Nadia , 25 septembrie 2009

      Foarte bun!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Multumesc mult, Carmen!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Draga Doinita,esti artista in ceea ce ne expui,zici ca ai facut design, in farfurie.Superb,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

26 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (piept
  • pulpe
  • ciocanele)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei peperoni sau iute rosu
  • 7-8 rosii mici
  • 7-8 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • 5 linguri ulei de masline
  • condimente pentru friptura
  • optional concentrat de ciuperci
  • sare
  • piper
  • chili
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

vitan aneta (Chef de cuisine)

delicioasa aceasta fripturica,mai ales ca e picanta,as vrea sa stiu dvs.cu ce sos ati servit?ptr ca arata ff bine sosul si cred ca merge bn cu friptura.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Muschiulet de porc impletit servit cu diferite feluri de piure-uri