autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Retete de Craciun

Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Ingrediente
650-700 piept de porc feliat, 700 g cartofi albi, 4-5 catei de usturoi, 10-12 rosii mici (2-3 rosii potrivite), 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 ardei peperoni, cateva fire de patrunjel, 1 lingurita concentrat ciuperci, 3 linguri ulei de masline, 4-5 linguri ulei, 2 lingurite de zahar, unt cat o nuca, 100 ml lapte clocotit, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

20 voturi

Mod de preparare

Condimentati feliile de carne cu cimbru, piper si concentrat de ciuperci. Intr-o tigaie antiaderenta puneti carne in uleiul de masline si prajiti-o pe ambele parti cate 4-5 minute, apoi adaugati rosii taiate si cateva intregi, ardeiul feliat, felii subtiri de peperoni verdeata tocata si lasati la foc mic inca 15-20 minute. Daca mai trebuie, adaugati putina apa si lasati pana scade bine zeama. Tocati usturoiul felii subtiri si puneti-l peste carne.
In timp ce se prajeste carnea, curatati cartofii, taiati-i bucati mai mari si puneti-i la fiert intr-un litru de apa cu putina sare si zaharul. Dupa 20 minute scurgeti zeama si mixati pireul cu unt, ulei si lapte clocotit. Daca mai trebuie adaugati putin din zeama in care au fiert.
Asezati pe farfurii pireul, carnea, cateva linguri de sos cu rosii si ardei si decorati cu frunzulite de patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Prima data spalati bine ciocanelele, le taiati cartilagiul de langa os daca este cazul, le parliti

5 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Carne de oaie la gratar

Carne de oaie la gratar

Se pregateste carnea de oaie si se marineaza cu vin, piper macinat, sare timp de 15'. Se condimenteaza

7 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Multumesc mult. Pupici.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Mmmmm......deliciosa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Imi place pieptul de porc.L-ai pregatit...apetisant!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Multumesc. Da, a fost foarte bun. :)

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Ce bun trebuie sa fie..............

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Frumoasa prezentare,si bun in acelas timp.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      O bunatate ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

20 voturi

Ingrediente

  • 650-700 piept de porc feliat
  • 700 g cartofi albi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 10-12 rosii mici (2-3 rosii potrivite)
  • 1 ardei gras rosu (gogosar)
  • 1 ardei peperoni
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingurita concentrat ciuperci
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 lingurite de zahar
  • unt cat o nuca
  • 100 ml lapte clocotit
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc la tava