Friptura surpriza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne fara os
  • 200g jambon
  • 200g svaiter
  • 200 g slanina afumata
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • supa de zarzavat

Mod de preparare

Carnea se taie in 8 felii groase, care se sareaza si se pipereaza.

Se aleg feliile doua cate doua, se asaza intre ele cate o felie de svaiter si de jambon, apoi se face un rulou, care se leaga cu o ata subtire de bumbac.

Fiecare rulou se acopera cu fasii subtiri de slanina afumata si se aseaza intr-o forma unsa cu unt.

Friptura se acopera cu supa de zarzavat si se introduce in cuptorul rece.

Se coace la foc potrivit. Dupa o ora se intoarce friptura si se adauga un pahar de vin alb si putina apa rece. Se coace in continuare pana cand friptura este gata.

Se scoate friptura, se inlatura slanina si ata si se serveste calda cu garnitura de legume sote.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta