autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Fructe de mare in clatite cu tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
Pentru clatite, •125 gr faina, •1 albus, •300 ml lapte, •2 linguri tarhon uscat, •sare si piper negru, •ulei, pentru uns, Pentru umplutura, •1 ceapa, tocata marunt, •100 ml apa amestecata cu 2 lingurite condiment de peste, •1 lingura faina de porumb, •125 gr branza proapata, •1 lingura mustar cu boabe, •1 praf de nucsoara macinata, •300 gr mix de fructe de mare, decongelate, •350 gr peste spade, curatat de toata membrane gri si taiat cubulete

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

1. Pentru clatite, se pun faina, albusul, laptele, tarhonul, sarea si piperul intr-un blender si se amesteca pana se obtine un aluat omogen (sau se pot bate si cu mixerul).Se lasa aluatul sa stea 20 minute.
2. Se incalzeste la flacara potrivita o tigaie.Se unge cu ulei, apoi se toarna aluat cat sa acopere fundul.Se lasa clatita sa se prajeasca pana devine aurie, apoi se intoarce.Cand este gata, se pune pe o farfurie si se acopera cu un servetel, pentru a se pastra calda.Se preparara inca 7 clatite.
3. Pentru umplutura, se pun ceapa si bulionul intr-o cratita la flacara puternica.Se amesteca si se lasa sa clocoteasca pana se evapora jumatate din lichid.
4. Intr-un vas, se amesteca pestele, fructele de mare, faina de porumb si branza.Se adauga acest amestec in cratita, amestecand usor.Se lasa sa fiarba 15 -20 minute, pana cand fructele s-au patruns, iar carnea de peste a devenit opaca si se sfaramiteaza usor.Se adauga mustarul, nucsoara, sare si piper, dupa gust.
5. Se amestecul la cele 8 clatite.Clatitele se impacheteaza sub forma de conuri.Se aseaza clatitele umplute pe farfurie, se stropesc (otional) cu sos de maioneza cu usturoi si se servesc.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare in clatite cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius la cuptor

Pangasius la cuptor

Pestele uscat in prosop, portionat, se trece prin faina si se da pe ambele parti prin tigaie cu ulei

16 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    O reteta foarte interesanta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Apetisant si interesant...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Foarte complexa aceasta reteta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Un deliciu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Foarte aspectoase, e o combinatie indrzneata.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Superrrr,aceasta combinatie,cred ca sunt un deliciu.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Nu prea ma impac eu cu fructele de mare dar clatitele tale arat f f bine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      O bunatate.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Chiar este pe gustul meu...Felicitari pentru prezentare...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Super reteta,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite
  • •125 gr faina
  • •1 albus
  • •300 ml lapte
  • •2 linguri tarhon uscat
  • •sare si piper negru
  • •ulei
  • pentru uns
  • Pentru umplutura
  • •1 ceapa
  • tocata marunt
  • •100 ml apa amestecata cu 2 lingurite condiment de peste
  • •1 lingura faina de porumb
  • •125 gr branza proapata
  • •1 lingura mustar cu boabe
  • •1 praf de nucsoara macinata
  • •300 gr mix de fructe de mare
  • decongelate
  • •350 gr peste spade
  • curatat de toata membrane gri si taiat cubulete

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Stiuca la cuptor