autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

FUNDITE CU BRANZA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
Am vrut sa mai pregatesc ceva bun pentru praznicul Sfantului nostru drag Fanurie, dar si pentru mama sfantului., Anul acesta m-am gandit sa inlocuiesc prajitura cu branza sau placinta cu branza din anii precedenti cu niste fundite cu branzica ..., o cutie mica de iaurt - 125 g, o canita de apa minerala 150 ml, 50 ml ulei de masline, un ou, branza sarata de capra (50-100g), o lingurita rasa cu zahar, cca jumatata de lingurita de drojdie, un varf de lingurita cu nucsoara, un varf de cutit cu boia dulce de ardei, faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca iaurtul, uleiul de masline, oul, branza , nucsoara, boiaua, drojdia dizolvata in putina apa calda , apa minerala si faina cat sa iasa un aluat potrivit.Se amesteca bine aluatul si se va lasa la crescut cca. 30 minute.
Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, se intind foi mai grosute, se taie betisoare, se cresteaza pe mijloc , se formeaza fundite si se prajesc pe ambele parti in ulei fierbinte. Dupa prajire se scot pe servetele de hartie .
http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2013/08/retetele-pentru-turtite-phanouropita-si.html
http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2013/08/ritualul-si-retetele-pentru-turtite-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "FUNDITE CU BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mere in halat

Mere in halat

Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara,

15 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete Fragede cu Rahat

Cornulete Fragede cu Rahat

1-Se freaca untul cu sarea si cu cele 2 lingurite de zahar pana devine cremos si moale. 2-Se adauga

15 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentina Ionita , 07 noiembrie 2013

    Am completat draga Lavinia...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

    va multumesc ...

  • Fara foto

    Mihalache Maria , 21 octombrie 2013

    ce bune trebuie sa fie!

    • Fara foto

      Lucica Tudor , 07 octombrie 2013

      Am completat draga Lavinia...

    • Fara foto

      Lucica Tudor , 28 septembrie 2013

      nu stiu de ce, dar imi aduce aminte de bunica reteta asta

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      buneeeee!

    • Fara foto

      Lavinia Castraveti Pop , 23 septembrie 2013

      ati putea sa ne dati cantitatile exacte de ingrediente . Citi ml e o "canita " citi ml e o "cutie mica de iaurt "... ! O gramada de admiratori ai site-ului dvoastra sunt raspinditi in tote colturile lumii si volumetric este foarte greu sa ne dam seama care este cantitatea ingredientelor recomandate .Va multumesc !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2013

      multumesc mult...eu nu am gustat, dar mi-a facut placere sa vad cu ce pofta s-au mancat...

    • Fara foto

      Szabo Simina , 01 septembrie 2013

      POFTA BUNA

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 august 2013

      Mi-a placut reteta ta. Usor si imi inchipui ca GUSTOS

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

5 voturi

Ingrediente

  • Am vrut sa mai pregatesc ceva bun pentru praznicul Sfantului nostru drag Fanurie
  • dar si pentru mama sfantului.
  • Anul acesta m-am gandit sa inlocuiesc prajitura cu branza sau placinta cu branza din anii precedenti cu niste fundite cu branzica ...
  • o cutie mica de iaurt - 125 g
  • o canita de apa minerala 150 ml
  • 50 ml ulei de masline
  • un ou
  • branza sarata de capra (50-100g)
  • o lingurita rasa cu zahar
  • cca jumatata de lingurita de drojdie
  • un varf de lingurita cu nucsoara
  • un varf de cutit cu boia dulce de ardei
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

va multumesc ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Piine de casa