FUNDITE CU BRANZA

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
FUNDITE CU BRANZA

Ingrediente

  • Am vrut sa mai pregatesc ceva bun pentru praznicul Sfantului nostru drag Fanurie, dar si pentru mama sfantului.
  • Anul acesta m-am gandit sa inlocuiesc prajitura cu branza sau placinta cu branza din anii precedenti cu niste fundite cu branzica ...
  • o cutie mica de iaurt - 125 g
  • o canita de apa minerala 150 ml
  • 50 ml ulei de masline
  • un ou
  • branza sarata de capra (50-100g)
  • o lingurita rasa cu zahar
  • cca jumatata de lingurita de drojdie
  • un varf de lingurita cu nucsoara
  • un varf de cutit cu boia dulce de ardei
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca iaurtul, uleiul de masline, oul, branza , nucsoara, boiaua, drojdia dizolvata in putina apa calda , apa minerala si faina cat sa iasa un aluat potrivit.Se amesteca bine aluatul si se va lasa la crescut cca. 30 minute.

Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, se intind foi mai grosute, se taie betisoare, se cresteaza pe mijloc , se formeaza fundite si se prajesc pe ambele parti in ulei fierbinte. Dupa prajire se scot pe servetele de hartie .

http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2013/08/retetele-pentru-turtite-phanouropita-si.html

http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2013/08/ritualul-si-retetele-pentru-turtite-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise