Furnici in copac

Se caleste in ulei ceapa, usturoi si radacina de ghimbir.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Furnici in copac

Ingrediente

  • 1 punga taitei de orez
  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 2 cm.radacina de ghimbir
  • 1 ardei iute rosu
  • 5 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de stridii
  • 2 linguri otet de orez
  • cateva ciuperci negre
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • ceapa verde pentru decor

Mod de preparare

Se caleste in ulei ceapa, usturoi si radacina de ghimbir curatate si tocate marunt, se adauga ciupercile feliate, ardeiul iute tocat sau adaugat intreg, apoi scos si carnea.

Dupa ce totul este rumenit si s-a evaporat apa lasata de carne si ciuperci, se adauga sosul de soia, de stridii, otetul de orez, pudra de ghimbir, sare daca e nevoie, se amesteca bine, iar dupa 1min. se da deoparte.

In acest timp, se pun taiteiii intr-un castron, se rastoarna peste ei apa fiarta cu sare, cat sa-i cuprinda, se acopera, iar dupa 30 min. se strecoara si se amesteca cu sosul de carne.

Se serveste pe farfurie, cu piper proaspat macinat si frunze de ceapa verde taiate marunt.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura