autor:

Michelle

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Fursecuri

Autor: Michelle (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Michelle (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Ingrediente
* 2 oua, * 1lingura apa, * 120 ml ulei, * 120 grame zahar, * o lingurita rasa praf de copt, * coaja de lamaie, * esenta de vanilie si migdale, * 3 linguri nuca de cocos, * 320 grame faina, * 1 plic glazura ciocolata si un plic glazura alba

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele trei linguri de nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici tare, cat sa stea pe lingura ca in imagine.Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc. Le coacem in cuptor preincalzit la pana devin auri si rumene pe talpa.



preluata de pe reteteculinare si pusa in practica de mine azi 1 iulie 2009...
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Duvsaniot - fursecuri cu miere

Duvsaniot - fursecuri cu miere

Se incalzeste cuptorul la 190-200 de grade. Se pun toate ingredientele in oala mixerului si se prelucreaza

8 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Ouăle se bat cu zahărul timp de 2 - 3 minute cu ajutorul unui mixer, iar apoi treptat se adaugă

20 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bia (Maestru bucatar) , 05 mai 2010

    Foarte bune. Mai ales dimineata cu un ceai sau cafea....hmmm. Uşoare şi delicioase.

  • Fara foto

    manumanu (Bucatar) , 22 noiembrie 2009

    super gustoase,dar mi-au placut in mod special ca se pastreaza foarte bine si de asemenea se fac foarte repede ,o reteta foarte simpla.Pofta buna!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Apetisante.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • * 2 oua
  • * 1lingura apa
  • * 120 ml ulei
  • * 120 grame zahar
  • * o lingurita rasa praf de copt
  • * coaja de lamaie
  • * esenta de vanilie si migdale
  • * 3 linguri nuca de cocos
  • * 320 grame faina
  • * 1 plic glazura ciocolata si un plic glazura alba

Raporteaza reteta

Retete
de Michelle
PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

Laptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Cornuri cu fondant de mere

Cornuri cu fondant de mere

Drojdia impreuna cu putin lapte caldut,zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut

7 voturi    8 comentarii
3h
Prajituri
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Curatim si spalam ciupercile ,le tocam.Calim ceapa,si razuim morcovul.Dupa ce ceapa e sticloasa adaugam

7 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive

Bia (Maestru bucatar)

Foarte bune. Mai ales dimineata cu un ceai sau cafea....hmmm. Uşoare şi delicioase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si crusta crocanta