autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fursecuri Alfajores

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
1 si 1/3 pahar faina, 2,5 pahare amidon, 2 lingurite praf de copt, , 200 g unt la temperatura camerei, 3/4 pahar zahar, 1 fiola vanilie, 3 galbenusuri, 3-4 linguri de rom sau 1 fiola esenta de rom, , Pentru asamblare:, 1 cutie lapte condensat caramelizat, fulgi de cocos sau nuci maruntite (se poate folosi si ciocolata rasa)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Untul inmuiat se bate bine cu zaharul. Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate.Se framinta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei.
Se ia cite o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau sucitorul se pot pudra cu putina faina, daca e necesar. Se taie cerculete cu o forma rotunda (diametru acceptat: intre 4.5 si 8 cm). Restul aluatului se tine acoperit cu un prosop. Cerculetele se dezlipesc atent de pe masa cu ajutorul unui cutit si se muta pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade timp de 25 de minute.
Atentie, nu se rumenesc, ramin albe-galbui. Se scot pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se lipesc cu lapte caramelizat cite doua fursecuri, se ung si pe margine si se tavalesc prin cocos/nuca/ciocolata rasa. Se pastreaza in cutie de tabla cu capac. Sint mai bune a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Alfajores" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri. Peste, adaugam miezul de nuca si

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
budinca de paste cu branza si merisor

budinca de paste cu branza si merisor

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Sunt foarte aspectuoase

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Foarte frumoase si sigur gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 si 1/3 pahar faina
  • 2,5 pahare amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 3/4 pahar zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri de rom sau 1 fiola esenta de rom
  • Pentru asamblare:
  • 1 cutie lapte condensat caramelizat
  • fulgi de cocos sau nuci maruntite (se poate folosi si ciocolata rasa)

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Sunt foarte aspectuoase

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
pandispan pufos