Ingrediente
1 si 1/3 pahar faina, 2,5 pahare amidon, 2 lingurite praf de copt, , 200 g unt la temperatura camerei, 3/4 pahar zahar, 1 fiola vanilie, 3 galbenusuri, 3-4 linguri de rom sau 1 fiola esenta de rom, , Pentru asamblare:, 1 cutie lapte condensat caramelizat, fulgi de cocos sau nuci maruntite (se poate folosi si ciocolata rasa)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
Se ia cite o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau sucitorul se pot pudra cu putina faina, daca e necesar. Se taie cerculete cu o forma rotunda (diametru acceptat: intre 4.5 si 8 cm). Restul aluatului se tine acoperit cu un prosop. Cerculetele se dezlipesc atent de pe masa cu ajutorul unui cutit si se muta pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade timp de 25 de minute.
Atentie, nu se rumenesc, ramin albe-galbui. Se scot pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se lipesc cu lapte caramelizat cite doua fursecuri, se ung si pe margine si se tavalesc prin cocos/nuca/ciocolata rasa. Se pastreaza in cutie de tabla cu capac. Sint mai bune a doua zi.