autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fursecuri Alfajores

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
1 si 1/3 pahar faina, 2,5 pahare amidon, 2 lingurite praf de copt, , 200 g unt la temperatura camerei, 3/4 pahar zahar, 1 fiola vanilie, 3 galbenusuri, 3-4 linguri de rom sau 1 fiola esenta de rom, , Pentru asamblare:, 1 cutie lapte condensat caramelizat, fulgi de cocos sau nuci maruntite (se poate folosi si ciocolata rasa)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Untul inmuiat se bate bine cu zaharul. Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate.Se framinta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei.
Se ia cite o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau sucitorul se pot pudra cu putina faina, daca e necesar. Se taie cerculete cu o forma rotunda (diametru acceptat: intre 4.5 si 8 cm). Restul aluatului se tine acoperit cu un prosop. Cerculetele se dezlipesc atent de pe masa cu ajutorul unui cutit si se muta pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade timp de 25 de minute.
Atentie, nu se rumenesc, ramin albe-galbui. Se scot pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se lipesc cu lapte caramelizat cite doua fursecuri, se ung si pe margine si se tavalesc prin cocos/nuca/ciocolata rasa. Se pastreaza in cutie de tabla cu capac. Sint mai bune a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Alfajores" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons

Macarons

In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Piscoturi-Alpahores

Piscoturi-Alpahores

In oala mixerului punem untul si zaharul pudra si frecam pina iese o crema spumoasa adaugam galbenusele

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Sunt foarte aspectuoase

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Foarte frumoase si sigur gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 si 1/3 pahar faina
  • 2,5 pahare amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 3/4 pahar zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri de rom sau 1 fiola esenta de rom
  • Pentru asamblare:
  • 1 cutie lapte condensat caramelizat
  • fulgi de cocos sau nuci maruntite (se poate folosi si ciocolata rasa)

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Sunt foarte aspectuoase

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Galusti cu prune