Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul, praful de opt si un praf de sare. Se framanta un aluat nelipicios de consistenta plastilinei.
Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime, in numar par. Se taie cerculete cu forma. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata dezlipim cerculetele de pe masa si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mic, pana incep sa se aureasca pe margini. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Intre timp se prepara crema de ciocolata.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece,pana incepe sa se ingroase. Dupa ce s-a racit mixam la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa.
Dupa ce fursecurile s-au racit se lipesc 2 cate 2, se ung si marginile, apoi se tavalesc prin nuca macinata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii