autor:

Fara foto

» » Prajituri

Fursecuri cu ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
* 100 g faina, * 140 g amidon alimentar, * 1 lingurita praf de copt, * 100 g unt, * 100 g zahar, * 2 galbenusuri, * esenta de rom si vanilie, , * Pentru umplutura:, * 100 g ciocolata amaruie, * 150 ml frisca lichida, * Pentru decor:, * nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul, praful de opt si un praf de sare. Se framanta un aluat nelipicios de consistenta plastilinei.

Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime, in numar par. Se taie cerculete cu forma. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata dezlipim cerculetele de pe masa si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mic, pana incep sa se aureasca pe margini. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema de ciocolata.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece,pana incepe sa se ingroase. Dupa ce s-a racit mixam la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa.

Dupa ce fursecurile s-au racit se lipesc 2 cate 2, se ung si marginile, apoi se tavalesc prin nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
FURSECURI CU CIOCOLATA

FURSECURI CU CIOCOLATA

Se face un aluat potrivit se intinde cu sucitorul si se taie diferite forme. Se coc in cuptorul

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fursecuri cu vanilie si ciocolata

Fursecuri cu vanilie si ciocolata

Ciocolata se taie in bucati mici. Untul se lasa sa fie la temperatura camerei. Untul se mixeaza

2 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Sunt bune si usor de realizat!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Foarte dragute, bune desigur.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Tare bune..............Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      SUNT FOARTE APETISANTE. FELICITARI!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Tare gustoase trebuie sa fie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • * 100 g faina
  • * 140 g amidon alimentar
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 100 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 2 galbenusuri
  • * esenta de rom si vanilie
  • * Pentru umplutura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 150 ml frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

Sunt bune si usor de realizat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Gogosele, reteta Antzukai