Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 ou
  • -100 g unt
  • -4-5 linguri zahar
  • -1,5 cani faina
  • -1 pliculet praf de copt
  • -aprox. 30% din coaja unei portocale
  • Decor:
  • -o feliuta de dovleac
  • -zahar pudra
  • -scortisoara

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa. Se amesteca cele doua si se mixeaza impreuna. Se adauga faina (proaspat cernuta), praful de copt si coaja de portocala rasa fin. Se da aluatul la frigider pentru cel putin o ora.

Intre timp pregatim dovleacul pentru decor: taiem feliute dovleacul si il punem la fiert in 200 ml apa cu cca 3-4 linguri zahar. Fierbem pana mai scade din apa, respectiv se moaie dovleacul. Il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie cu grosimea de cca 5-7 mm, decupam figurine sau simple cerculete si punem pe fiecare din ele cite o bucatica de dovleac. Le asezam in tava tapetata cu hartie p-u copt si le dam la cuptor p-u cca 30 min la temperatura de 180 grade.

Dupa ce s-au mai racorit un pic presuram cite putin zahar pudra si scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise