autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, -1 ou, -100 g unt, -4-5 linguri zahar, -1,5 cani faina, -1 pliculet praf de copt, -aprox. 30% din coaja unei portocale, , Decor:, -o feliuta de dovleac, -zahar pudra, -scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa. Se amesteca cele doua si se mixeaza impreuna. Se adauga faina (proaspat cernuta), praful de copt si coaja de portocala rasa fin. Se da aluatul la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp pregatim dovleacul pentru decor: taiem feliute dovleacul si il punem la fiert in 200 ml apa cu cca 3-4 linguri zahar. Fierbem pana mai scade din apa, respectiv se moaie dovleacul. Il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca.
Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie cu grosimea de cca 5-7 mm, decupam figurine sau simple cerculete si punem pe fiecare din ele cite o bucatica de dovleac. Le asezam in tava tapetata cu hartie p-u copt si le dam la cuptor p-u cca 30 min la temperatura de 180 grade.
Dupa ce s-au mai racorit un pic presuram cite putin zahar pudra si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu dovleac si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscotti cu nuci si ciocolata

Biscotti cu nuci si ciocolata

Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul. Cand s-a topit

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Crema de branza cu capsune

Crema de branza cu capsune

Pasezi 200 g capsune, dupa care le amesteci bine cu zaharul si cu branza, adaugi smantana batuta,

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Foarte fine si aspectuoase!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

    Imi place foarte mult dovleacul, iar retetata ta este super! Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 ou
  • -100 g unt
  • -4-5 linguri zahar
  • -1,5 cani faina
  • -1 pliculet praf de copt
  • -aprox. 30% din coaja unei portocale
  • Decor:
  • -o feliuta de dovleac
  • -zahar pudra
  • -scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

22 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine si aspectuoase!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Clatite cu buline Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem asortat din piersici, caise si nectarine Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Mix de ceteale