autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, -1 ou, -100 g unt, -4-5 linguri zahar, -1,5 cani faina, -1 pliculet praf de copt, -aprox. 30% din coaja unei portocale, , Decor:, -o feliuta de dovleac, -zahar pudra, -scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa. Se amesteca cele doua si se mixeaza impreuna. Se adauga faina (proaspat cernuta), praful de copt si coaja de portocala rasa fin. Se da aluatul la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp pregatim dovleacul pentru decor: taiem feliute dovleacul si il punem la fiert in 200 ml apa cu cca 3-4 linguri zahar. Fierbem pana mai scade din apa, respectiv se moaie dovleacul. Il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca.
Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie cu grosimea de cca 5-7 mm, decupam figurine sau simple cerculete si punem pe fiecare din ele cite o bucatica de dovleac. Le asezam in tava tapetata cu hartie p-u copt si le dam la cuptor p-u cca 30 min la temperatura de 180 grade.
Dupa ce s-au mai racorit un pic presuram cite putin zahar pudra si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu dovleac si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Reteta 1: se freaca untul spuma; oul se bate si se amesteca cu zaharul pudra, sarea si esentele apoi

17 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Folosim 6 oua.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat

14 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Foarte fine si aspectuoase!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

    Imi place foarte mult dovleacul, iar retetata ta este super! Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 ou
  • -100 g unt
  • -4-5 linguri zahar
  • -1,5 cani faina
  • -1 pliculet praf de copt
  • -aprox. 30% din coaja unei portocale
  • Decor:
  • -o feliuta de dovleac
  • -zahar pudra
  • -scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

21 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine si aspectuoase!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Desert cu banane si cafea