Ingrediente
Aluat:, -1 ou, -100 g unt, -4-5 linguri zahar, -1,5 cani faina, -1 pliculet praf de copt, -aprox. 30% din coaja unei portocale, , Decor:, -o feliuta de dovleac, -zahar pudra, -scortisoara
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
5 voturi
Mod de preparare
Intre timp pregatim dovleacul pentru decor: taiem feliute dovleacul si il punem la fiert in 200 ml apa cu cca 3-4 linguri zahar. Fierbem pana mai scade din apa, respectiv se moaie dovleacul. Il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca.
Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie cu grosimea de cca 5-7 mm, decupam figurine sau simple cerculete si punem pe fiecare din ele cite o bucatica de dovleac. Le asezam in tava tapetata cu hartie p-u copt si le dam la cuptor p-u cca 30 min la temperatura de 180 grade.
Dupa ce s-au mai racorit un pic presuram cite putin zahar pudra si scortisoara.