Fursecuri cu fulgi de ovăz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu fulgi de ovăz

Ingrediente

  • 110 gr.migdale
  • 170 gr unt moale
  • 210 gr zahar brun
  • un ou mare
  • esență de vanilie
  • 3/4 cup făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 2 cup fulgi de ovăz
  • 1 cup fructe uscate ori confiate

Mod de preparare

Eu personal iubesc fulgii de ovăz și aceste fursecuri sub absolut senzaționale acum de Craciun...:)

Mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C, mixăm untul moale cu zaharul foarte bine, adaugăm oul și esența de vanilie mixăm pină obținem o compozotie soft. Separat, intr-un alt bol, amestecăm ingredientele uscate, făina, praful de copt, scorțișoara și fulgii de ovăz.Trebuie să vă spun că măsura de 1 cup se referă la măsura englezească care are aproximativ 225 gr, puteți folosi o ceașcă de cafea. Acest amestec il punem peste unt și mai adaugăm și fructele confiate. Amestecăm pină se incorporeaza toate ingredientele foarte bine. Cu ajutorul unei lingurițe ori cu un șpriț pentru biscuiti punem compozitie in tavă ca in imagine și ii coacem aproximativ 12-15 minute la 180”C. Vă vor ieși aproximativ 35 biscuiți medii ori 20 mari.

Ii puteți servi așa cum sunt ori cind sunt reci, ii puteți decora cu ciocolata topită, ca in imagine.

Spor la prajiturit și ginduri bune vă trimit.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi