autor:

Cristina_Vintu

» » Retete de Craciun

Fursecuri cu fulgi de ovăz

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Ingrediente
110 gr.migdale, 170 gr unt moale, 210 gr zahar brun, un ou mare,esență de vanilie, 3/4 cup făină, 1/2 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță scorțișoară, 2 cup fulgi de ovăz, 1 cup fructe uscate ori confiate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Eu personal iubesc fulgii de ovăz și aceste fursecuri sub absolut senzaționale acum de Craciun...:)



Mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C, mixăm untul moale cu zaharul foarte bine, adaugăm oul și esența de vanilie mixăm pină obținem o compozotie soft. Separat, intr-un alt bol, amestecăm ingredientele uscate, făina, praful de copt, scorțișoara și fulgii de ovăz.Trebuie să vă spun că măsura de 1 cup se referă la măsura englezească care are aproximativ 225 gr, puteți folosi o ceașcă de cafea. Acest amestec il punem peste unt și mai adaugăm și fructele confiate. Amestecăm pină se incorporeaza toate ingredientele foarte bine. Cu ajutorul unei lingurițe ori cu un șpriț pentru biscuiti punem compozitie in tavă ca in imagine și ii coacem aproximativ 12-15 minute la 180”C. Vă vor ieși aproximativ 35 biscuiți medii ori 20 mari.



Ii puteți servi așa cum sunt ori cind sunt reci, ii puteți decora cu ciocolata topită, ca in imagine.



Spor la prajiturit și ginduri bune vă trimit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovăz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Fursecuri cu fulgi de ovaz

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine compozitia ca o crema. Pentru a va fi mai usor se poate aseza

5 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri cu fulgi de ovaz

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Se amesteca zaharul cu ulei,lapte si arome;se adauga fulgii,stafidele si faina amestecata cu praful

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Lorena Tegian , 23 decembrie 2013

    te rog sa precizezi mai exact care este echivalentul in grame al unui cup? am dedus ca 3/4=110gr si 1 cup=225gr? ceva nu e corect!

  • Marieta Pall , 17 decembrie 2013

    Multumesc,voi incerca reteta.

  • Cristina Vintu , 17 decembrie 2013

    te rog sa precizezi mai exact care este echivalentul in grame al unui cup? am dedus ca 3/4=110gr si 1 cup=225gr? ceva nu e corect!

    • Marieta Pall , 17 decembrie 2013

      nu cunosc unitatea de masura,deci cita faina?

    • Elena Georgescu , 16 decembrie 2013

      te rog sa precizezi mai exact care este echivalentul in grame al unui cup? am dedus ca 3/4=110gr si 1 cup=225gr? ceva nu e corect!

    • Cristina Vintu , 16 decembrie 2013

      te rog sa precizezi mai exact care este echivalentul in grame al unui cup? am dedus ca 3/4=110gr si 1 cup=225gr? ceva nu e corect!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2013

      Foarte bune fursecurile mai ales ca au ingridente dietetice si merge bine -felicitari.

    • Elena Georgescu , 15 decembrie 2013

      225 gr are o ceasca? Eu stiam ca o cana are atata. Lamureste ma, te rog, chiar vreau sa prepar reteta :)

    • Cristina Vintu , 10 decembrie 2013

      te rog sa precizezi mai exact care este echivalentul in grame al unui cup? am dedus ca 3/4=110gr si 1 cup=225gr? ceva nu e corect!

    • Daniel Berca , 10 decembrie 2013

      te rog sa precizezi mai exact care este echivalentul in grame al unui cup? am dedus ca 3/4=110gr si 1 cup=225gr? ceva nu e corect!

    • Ioan Marinescu , 10 decembrie 2013

      Ce-i cu CUP acela nenorocit folosit ca unitate demasura,menit sa zapaceasca pe cei care vor sa reproduca reteta?!Nu se poate folosi peste tot cantitatile in grame sau linguri?!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 110 gr.migdale
  • 170 gr unt moale
  • 210 gr zahar brun
  • un ou mare,esență de vanilie
  • 3/4 cup făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 2 cup fulgi de ovăz
  • 1 cup fructe uscate ori confiate

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bune fursecurile mai ales ca au ingridente dietetice si merge bine -felicitari.

Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
rulada din carne de porc