autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Fursecuri cu iaurt

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
2-3 galbenusuri, 150 g iaurt sau lapte acru, 50 g miere de albine, 7 linguri ulei, 20 g drojdie de bere, 4-5 linguri de nuca macinata, coaja de portocala, 500 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se desface drojdia cu o lingurita de miere de albine, 2 linguri de faina si 3-4 linguri de apa calduta.
Se framanta un aluat cat mai moale in care se incorporeaza toate ingredientele. Se intinde o foaie groasa de 2-3 mm. Se taie aluatul in forme diverse ( inimioare, romburi, trifoi etc) Se pot unde pe deasupra cu albus batut spuma.
Se aseaza intr-o tava unsa si se dau la cuptor la foc domol. Se scot pe un platou si se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din foietaj cu susan

Saratele din foietaj cu susan

Intindem pe masa foietajul, il taiem fasii lungi de 8 cm si groase de 3 cm, le ungem cu untul topit,

1 vot    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita

Paine impletita

Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile. Separat

5 voturi    2 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2-3 galbenusuri
  • 150 g iaurt sau lapte acru
  • 50 g miere de albine
  • 7 linguri ulei
  • 20 g drojdie de bere
  • 4-5 linguri de nuca macinata
  • coaja de portocala
  • 500 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu sunca, salam si branza