autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Fursecuri cu iaurt

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
2-3 galbenusuri, 150 g iaurt sau lapte acru, 50 g miere de albine, 7 linguri ulei, 20 g drojdie de bere, 4-5 linguri de nuca macinata, coaja de portocala, 500 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se desface drojdia cu o lingurita de miere de albine, 2 linguri de faina si 3-4 linguri de apa calduta.
Se framanta un aluat cat mai moale in care se incorporeaza toate ingredientele. Se intinde o foaie groasa de 2-3 mm. Se taie aluatul in forme diverse ( inimioare, romburi, trifoi etc) Se pot unde pe deasupra cu albus batut spuma.
Se aseaza intr-o tava unsa si se dau la cuptor la foc domol. Se scot pe un platou si se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tortia-lipie in gen mexican

Tortia-lipie in gen mexican

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreza 5minute pina ce aluatul s-a format.Se

10 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Placinta dobrogeana modificata

Placinta dobrogeana modificata

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul

9 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2-3 galbenusuri
  • 150 g iaurt sau lapte acru
  • 50 g miere de albine
  • 7 linguri ulei
  • 20 g drojdie de bere
  • 4-5 linguri de nuca macinata
  • coaja de portocala
  • 500 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti(de post)