autor:

Fara foto

» » Prajituri

Fursecuri cu nuca

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
* 3 galbenusuri, * 60 g unt, * 50 g ciocolata amaruie, * 100 g zahar, * 100 g nuca macinata, * 1 lingurita praf de copt, * faina cat cuprinde, * esenta de rom, , * Pentru decor:, * 90 g ciocolata alba, * 3-4 linguri frisca lichida, * bombonele de decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Untul moale il mixam bine cu zahar si esenta de rom. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine dupa fiecare.

Ciocolata o topim impreuna cu cateva linguri de frisca lichida (sau lapte) apoi o amestecam cu nuca macinata. Lasam la racit, apoi adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt cu galbenusuri.

Urmeaza faina amestecata cu praful de copt. Punem faina cat sa obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat elastic, dar se poate intinde pe masa cu sucitorul.

Se taie foaia de aluat cu diverse forme si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.

Pentru glazura topim ciocolata cu frisca lichida, lasam la racit apoi acoperim fiecare fursec in parte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Se freaca zaharul cu untul, se adauga oul, faina,praful de copt,scortisoara si nuca.Se lasa aluatul

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu nuca si gem

Fursecuri fragede cu nuca si gem

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei. Amestecam margarina cu untura. Punem

11 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Excelente...

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    bune fursecurile , maia les de sarbatori !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte frumoase!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Foarte frumos............felicitari Miha!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Multumesc fetelor!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      10 cu felicitari! Arata foarte, foarte frums furseurile tale.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Vai, ce frumos arată! Dacă postai reţeta înainte de Crăciun, pe asta o făceam, aşa am făcut o reţetă asemănătoare cu ciocolată neagră, dar îmi place mult cum arată fursecurile tale!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • * 3 galbenusuri
  • * 60 g unt
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 100 g zahar
  • * 100 g nuca macinata
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * faina cat cuprinde
  • * esenta de rom
  • * Pentru decor:
  • * 90 g ciocolata alba
  • * 3-4 linguri frisca lichida
  • * bombonele de decor

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelente...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Chec Curcubeu