Se pune untul la microunde 20 secunde ca sa devina moale. Se amesteca untul si zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia, apoi se adauga faina in ploaie, treptat.
Aluatul se infasoara in folie si se lasa la rece 20-30 minute. Dupa aceea, se intinde pe o suprafata tapetata cu faina si se decupeaza in forma dorita (cu un pahar sau cu forme speciale pt fursecuri daca aveti).
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Formele se pun pe o tava de teflon sau pe hartie de copt in tava normala. Se lasa la cuptor aprox 15 min (pana devin putin aurii pe margini).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii