autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu visina

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
-200 g faina, -140 g unt (la temperatura camerei), -3 oua (folositi doar galbenusurile), -80 g zahar, -2 plicuri zahar vanilat, -coaja rasa de la o jumatate de lamaie, -visine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Intr-un vas mai inalt puneti untul moale impreuna cu zaharul si mixati bine pana devine o crema pufoasa.
2. Separati galbenusurile de albusuri, adaugati galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare.
3. Adaugati zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie si amestecati bine.
4. Puneti faina putin cate putin, amestecand incontinuu.
5. Dupa care formati cu mainile o bila de aluat.
6. Luati din aluat mici bucati egale, aproximativ de marimea unei nuci, le rotunjiti frumos, le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Iar inainte de a le pune in tava aplatizati-le usor.
7. Cu ajutorul degetului faceti o gropita in centrul fiecarei bile de aluat.
8. Asezati visinile in orificii.
9. Dati la cuptor pentru 20-25 minute, la temperatura de 170-180 grade. Veti sti daca sint coapte cind fursecurile incep a deveni aurii la culoare si visina se zbarceste nitel.
10. Dupa ce le-ati scos din cuptor le puteti pudra cu zahar pudra (optional) sau le puteti glazura cu ciocolata (doar ca deja dupa ce se racesc de-a binelea) ….. deja fiecare cu gusturile si imaginatia sa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu visina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
baclava

baclava

se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza

19 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gomboti

Gomboti

1 kg cartofi albi se fierb in coaja, cand sunt fierti se curata si se dau pe razatoare si se lasa

3 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 martie 2011

    Hmmm...ce deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -140 g unt (la temperatura camerei)
  • -3 oua (folositi doar galbenusurile)
  • -80 g zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • -visine

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

Hmmm...ce deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Placinta cu dovleac