autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu visina

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
-200 g faina, -140 g unt (la temperatura camerei), -3 oua (folositi doar galbenusurile), -80 g zahar, -2 plicuri zahar vanilat, -coaja rasa de la o jumatate de lamaie, -visine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Intr-un vas mai inalt puneti untul moale impreuna cu zaharul si mixati bine pana devine o crema pufoasa.
2. Separati galbenusurile de albusuri, adaugati galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare.
3. Adaugati zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie si amestecati bine.
4. Puneti faina putin cate putin, amestecand incontinuu.
5. Dupa care formati cu mainile o bila de aluat.
6. Luati din aluat mici bucati egale, aproximativ de marimea unei nuci, le rotunjiti frumos, le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Iar inainte de a le pune in tava aplatizati-le usor.
7. Cu ajutorul degetului faceti o gropita in centrul fiecarei bile de aluat.
8. Asezati visinile in orificii.
9. Dati la cuptor pentru 20-25 minute, la temperatura de 170-180 grade. Veti sti daca sint coapte cind fursecurile incep a deveni aurii la culoare si visina se zbarceste nitel.
10. Dupa ce le-ati scos din cuptor le puteti pudra cu zahar pudra (optional) sau le puteti glazura cu ciocolata (doar ca deja dupa ce se racesc de-a binelea) ….. deja fiecare cu gusturile si imaginatia sa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu visina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu glazura

Fursecuri cu glazura

In robotul de bucatarie se pun untul taiat bucatele, faina si zaharul si cu pulsuri se face un aluat

8 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
briosa uriasa

briosa uriasa

Se mixeaza untul cu ouale si iaurturile,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,stafidele,ciocolata

6 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 martie 2011

    Hmmm...ce deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -140 g unt (la temperatura camerei)
  • -3 oua (folositi doar galbenusurile)
  • -80 g zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • -visine

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

Hmmm...ce deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă cu cafea