Fursecuri deosebite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri deosebite

Ingrediente

  • 11/2 margarina cu lapte sau unt moale
  • 2 pahare zahar pudra
  • 1/2 lingurita etenta de vanilie
  • putina sare
  • 1ou
  • 1galbenus
  • 21/2 pahare de faina cernuta
  • ptr umplutura
  • 100 gr nogat cu gust de ciocolata
  • 100gr de ciocolata amaruie de menaj

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul pudra se adauga oul si galbenusul si etenta de vanilie se adauga faina si se face o coca moale.Pe tava de copt se pune hirtie pergament si pe ea cu aparat ptr fursecuri sau cu 2 lingurite se pun gramajoare de aluat.Se poate forma ca limba unei pisici sau ce vreti voi.Se coc la 200 de grade(cuptorul incalzit dinainte ) 8-12 minute pina cind sint rumenite aurii.Le scoatem si le lasam sa se raceasca.(E bine de facut aceiasi marime caci trebuie pusa crema intre ele si lipite doua cite doua, dar se pot minca si asa sint gustoase).

umplutura

Nogatul si ciocolata se pun intr-un vas la ben marin si se topeste impreuna si este o pasta consistenta.Se unge fundul unui fursec pe toata suprafata cu crema si se lipeste inca unul.(cine nu vrea sa se complice poate folosi Nutella crema de ciocolata la borcan ). Copii sint nebuni dupa Nutella .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise