autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Fursecuri fragede

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2013

Ingrediente
250 g unt moale, 120 g zahăr, 5 gălbenușuri, 250 g făină, 120 g amidon din porumb, esență de rom,, Pentru decor: 50 g ciocolată topită

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Visez la ceva dulce alaturi de cafea pentru maine dimineață și cel mai repede pot face aceste minunate fursecuri, ca să nu mai zic că imi ies aproximatix 60 bucăți și depozitate intr-o cutie țin și 10 zile...:)



Așadar să prăjiturim repede repede..:). Mixăm untul moale cu zaharul pină are o consistență pufoasă, adaugăm gălbenușurile, esența, făina amestecată in prealabil cu amidonul și cernute. Amestecăm pină la incorporarea tuturor ingredientelor și cu ajutorul unei lingurițe ori cu un șpriț special de biscuiti punem compoziția pe hartie de copt și coacem fursecurile la 180”C aprox 10 munite, pină devin ff putin aurii pe margini. Lăsăm in tavă pana se racesc complet și apoi le decorăm după bunul plac, fie pudrate cu zahar, fie trase in ciocolata, fie doar șprițate un pic cu ciocolată...



Sunt extrem de fragede și nu te poți opri la 2-3 bucăți...credeți-mă pe cuvint..:)



Spor la prăjiturit și numai bine :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu ciocolata alba si cocos

Fursecuri fragede cu ciocolata alba si cocos

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile

6 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii

  • Melcea Ioana , 09 ianuarie 2016

    Cred că sunt bune, voi încerca!

  • Josefina Romann , 21 noiembrie 2014

    Tatiana Sitaru La magazinele rusesti

  • Nicoleta Ionita , 31 mai 2014

    Ce cutie lol le mananci si daca ai langa copii...e clar ;))) (sau merg cu nuci grozav sau poti sa pui in compozitia zaharului coaja de lamie si portocala,pui putina vanilie,de gust)

    • Cristina Vintu , 07 februarie 2014

      Tatiana Sitaru La magazinele rusesti

    • Cristiana Dionisie , 05 februarie 2014

      mdaaa , am vazut si celelalte comentarii dupa ce am comentat, deci asta e secretul retetei, amidonul, bun o sa incerc merci. ;)

    • Cristiana Dionisie , 05 februarie 2014

      si daca nu am amidon de porumb, cu ce il pot inlocui? sau pot renunta?

    • Cristina Vintu , 02 februarie 2014

      Tatiana Sitaru La magazinele rusesti

    • Tatiana Sitaru , 02 februarie 2014

      Tatiana Sitaru La magazinele rusesti

    • Cristina Vintu , 02 februarie 2014

      Tatiana Sitaru La magazinele rusesti

    • Cristina Vintu , 02 februarie 2014

      Tatiana Sitaru La magazinele rusesti

    • Tatiana Sitaru , 02 februarie 2014

      Tatiana Sitaru La magazinele rusesti

    • Veronica Chiriluta , 22 ianuarie 2014

      Arata DELICIOS.....♡♥♡

    • Ioana Ionescu , 04 ianuarie 2014

      da reteta complet ; cate oua cata faina ...?

    • Mathe_Karoly

      Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2013

      IMI PLACE, ASTEA DA.

    • Karoly Mathe , 24 decembrie 2013

      ASTEA DA, IMI PLACE

    • Cristina Vintu , 19 decembrie 2013

      Tatiana Sitaru La magazinele rusesti

    • Mihaela Miki Druta , 18 decembrie 2013

      Multumesc Cristina de raspusul tau rapid..o sa caut pina voi gasi cu siguranta voi gasi numai ca eu nu am folosit niciodata si nu am in casa...multumesc de sfat asa o sa fac cum zici..fara amidon nu vreau sa fac ca precis nu vor esi bune si pufoase...o seara placuta cu inca data multumesc de sfat...

    • Cristina Vintu , 18 decembrie 2013

      Tatiana Sitaru La magazinele rusesti

    • Mihaela Miki Druta , 18 decembrie 2013

      Buna...as vrea sa le fac si eu cami plac mult dar nu am amidon ..daca nu pun este vreo problema astept raspuns..multumesc de postari ca ne prind bine si noua sa incercam ceva nou...

    • Szabo Ioana , 17 decembrie 2013

      O MINUNATIEEE !!! Si mai pot fi si "pastrate" 10 zile iupiii asta daca se pot abtine "soriceii " casei :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

45 voturi

Ingrediente

  • 250 g unt moale
  • 120 g zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • 250 g făină
  • 120 g amidon din porumb
  • esență de rom,
  • Pentru decor: 50 g ciocolată topită

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Mathe_Karoly

Mathe_Karoly (Chef de cuisine)

IMI PLACE, ASTEA DA.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă