autor:

Rita Ilieș

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Fursecuri fragede

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente fursecuri:, 300 g făină cernută, 100 g zahăr pudră, 200 g unt, două gălbenușuri, două plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie, un praf de sare, Ingrediente Royal icing:, două albușuri, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 2 linguri cu amidon, 350 g zahăr pudră, coloranți alimentari

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte.

Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină am întins aluatul rece la o grosime de aproximativ 7-8 mm și am tăiat fursecurile. Le-am așezat în tavă și le-am copt 5 minute la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor așa că ar fi indicat să urmăriți prima tură de fursecuri.



După ce s-au copt și s-au răcit le-am decorat cu royal icing, o glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de zeamă de lămâine. Se poate și așa, nu pățește nimic.



Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră.



Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor.



Pentru a decora fursecurile aveți nevoie de poșuri de unică folosință și duiuri de dimensiune mică, sau vă puteți confecționa acasă conuri din hârtie de copt.



Spor la treabă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu ciocolata alba si cocos

Fursecuri fragede cu ciocolata alba si cocos

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile

6 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2015

    Mulțumesc!

  • Flory Oprea , 09 aprilie 2015

    arata foarte bine!

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2015

    Merci, Lăurica! :)

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2015

      foarte, foarte frumoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente fursecuri:
  • 300 g făină cernută
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • două gălbenușuri
  • două plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie
  • un praf de sare
  • Ingrediente Royal icing:
  • două albușuri
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu amidon
  • 350 g zahăr pudră
  • coloranți alimentari

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Rita Ilieș (Chef de cuisine)

Mulțumesc!

Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pasca fara aluat