autor:

CulinaryRainbow

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Fursecuri fragede

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente fursecuri:, 300 g făină cernută, 100 g zahăr pudră, 200 g unt, două gălbenușuri, două plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie, un praf de sare, Ingrediente Royal icing:, două albușuri, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 2 linguri cu amidon, 350 g zahăr pudră, coloranți alimentari

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte.

Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină am întins aluatul rece la o grosime de aproximativ 7-8 mm și am tăiat fursecurile. Le-am așezat în tavă și le-am copt 5 minute la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor așa că ar fi indicat să urmăriți prima tură de fursecuri.



După ce s-au copt și s-au răcit le-am decorat cu royal icing, o glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de zeamă de lămâine. Se poate și așa, nu pățește nimic.



Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră.



Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor.



Pentru a decora fursecurile aveți nevoie de poșuri de unică folosință și duiuri de dimensiune mică, sau vă puteți confecționa acasă conuri din hârtie de copt.



Spor la treabă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Fursecuri fragede cu levantica

Fursecuri fragede cu levantica

Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zahar. Se adauga ouale si sarea. Adaugam faina amestecata

6 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Reteta e preluata din retetarul Dr. Oetker. Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2015

    Mulțumesc!

  • Fara foto

    Flory Oprea , 09 aprilie 2015

    arata foarte bine!

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2015

    Merci, Lăurica! :)

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2015

      foarte, foarte frumoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente fursecuri:
  • 300 g făină cernută
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • două gălbenușuri
  • două plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie
  • un praf de sare
  • Ingrediente Royal icing:
  • două albușuri
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu amidon
  • 350 g zahăr pudră
  • coloranți alimentari

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Mulțumesc!

Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Marinata in stil asiatic pentru miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver