autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2014

Ingrediente
250 gr unt, 120 gr zahar, 4 gălbenușuri+1 ou intreg, esență de migdale, esență de vanilie, 120 gr amidon porumb, 250 gr făină, o ceașcă cu fulgi de ovăz

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

De mult nu am mai apucat sa fac fursecuri, mai bine zis de la Craciun.. :) Si cum băieții mă tot zăpăcesc de cap am zis: "Hai, să aveți pentru pachet la scoală citeva zile". Ca nu rezistă mai mult la mine in casă așa bunătăți mai mult de 2-3 zile. :)



Se mixează untul cu zaharul, se adaugă gălbenusurile pe rind si apoi oul intreg, se adaugă esențele si apoi făina care a fost cernută impreuna cu amidonul. Amestecăm compozitia pina la incorporare totala si apoi adaugăm fulgii de ovăz. Lăsăm la rece să se odihnească aproximativ o oră (eu fac compoziția de dimineața si fac fursecurile cind am timp). Trebuie să vă spun că puteti face compoziția si să o tineti la frigider si 3-4 zile. Cu ajutorul unei lingurițe punem compoziția in tava tapetată cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10 minute la 180”C pină se rumenesc foarte putin pe margini.



Mai multe detalii gasiti pe blogul meu http://bakedtreats.wordpress.com/



Vă garantez că daca faceti fursecurile astea, o să mai vreti iar si iar si iar. Sunt extrem de aromate si delicioase. Le puteti decora cu ciocolata, insă eu am ales de asta data să le las simple.



Spor la prajiturit, dragii mei si o zi minunată cu soare vă doresc! :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru aluat amesteci margarina cu 200g faina pana se formeaza o pasta. Din faina ramasa, ou, smantana

6 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta

Prajitura inteligenta

Incorporez galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta.Intre timp topesc untul in 50 g lapte,

32 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 4 gălbenușuri+1 ou intreg
  • esență de migdale
  • esență de vanilie
  • 120 gr amidon porumb
  • 250 gr făină
  • o ceașcă cu fulgi de ovăz

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
pandispan pufos