autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2014

Ingrediente
250 gr unt, 120 gr zahar, 4 gălbenușuri+1 ou intreg, esență de migdale, esență de vanilie, 120 gr amidon porumb, 250 gr făină, o ceașcă cu fulgi de ovăz

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

De mult nu am mai apucat sa fac fursecuri, mai bine zis de la Craciun.. :) Si cum băieții mă tot zăpăcesc de cap am zis: "Hai, să aveți pentru pachet la scoală citeva zile". Ca nu rezistă mai mult la mine in casă așa bunătăți mai mult de 2-3 zile. :)



Se mixează untul cu zaharul, se adaugă gălbenusurile pe rind si apoi oul intreg, se adaugă esențele si apoi făina care a fost cernută impreuna cu amidonul. Amestecăm compozitia pina la incorporare totala si apoi adaugăm fulgii de ovăz. Lăsăm la rece să se odihnească aproximativ o oră (eu fac compoziția de dimineața si fac fursecurile cind am timp). Trebuie să vă spun că puteti face compoziția si să o tineti la frigider si 3-4 zile. Cu ajutorul unei lingurițe punem compoziția in tava tapetată cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10 minute la 180”C pină se rumenesc foarte putin pe margini.



Mai multe detalii gasiti pe blogul meu http://bakedtreats.wordpress.com/



Vă garantez că daca faceti fursecurile astea, o să mai vreti iar si iar si iar. Sunt extrem de aromate si delicioase. Le puteti decora cu ciocolata, insă eu am ales de asta data să le las simple.



Spor la prajiturit, dragii mei si o zi minunată cu soare vă doresc! :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PERE IMBATATE CU INGHETATA

PERE IMBATATE CU INGHETATA

Intr-o cratita mica, se da in fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza, capsune si zmeura

Prajitura cu branza, capsune si zmeura

1. Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade. 2. Pentru blat, se pun migdalele (biscuitii), faina,

3 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 4 gălbenușuri+1 ou intreg
  • esență de migdale
  • esență de vanilie
  • 120 gr amidon porumb
  • 250 gr făină
  • o ceașcă cu fulgi de ovăz

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Galuste de cartofi