Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 4 gălbenușuri+1 ou intreg
  • esență de migdale
  • esență de vanilie
  • 120 gr amidon porumb
  • 250 gr făină
  • o ceașcă cu fulgi de ovăz

Mod de preparare

De mult nu am mai apucat sa fac fursecuri, mai bine zis de la Craciun.. :) Si cum băieții mă tot zăpăcesc de cap am zis: "Hai, să aveți pentru pachet la scoală citeva zile". Ca nu rezistă mai mult la mine in casă așa bunătăți mai mult de 2-3 zile. :)

Se mixează untul cu zaharul, se adaugă gălbenusurile pe rind si apoi oul intreg, se adaugă esențele si apoi făina care a fost cernută impreuna cu amidonul. Amestecăm compozitia pina la incorporare totala si apoi adaugăm fulgii de ovăz. Lăsăm la rece să se odihnească aproximativ o oră (eu fac compoziția de dimineața si fac fursecurile cind am timp). Trebuie să vă spun că puteti face compoziția si să o tineti la frigider si 3-4 zile. Cu ajutorul unei lingurițe punem compoziția in tava tapetată cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10 minute la 180”C pină se rumenesc foarte putin pe margini.

Mai multe detalii gasiti pe blogul meu http://bakedtreats.wordpress.com/

Vă garantez că daca faceti fursecurile astea, o să mai vreti iar si iar si iar. Sunt extrem de aromate si delicioase. Le puteti decora cu ciocolata, insă eu am ales de asta data să le las simple.

Spor la prajiturit, dragii mei si o zi minunată cu soare vă doresc! :*

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor