autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
125 gr unt moale, 125 grm zahar, 2 oua, 90 gr amidon, 200 gr făina, o linguriță amoniac stins cu zeamă de lamaie(opțional), 2-3 linguri nucă de cocos razuită

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle, se mixeaza după fiecare, se adaugă amidonul, făina si amoniacul stins. Se amesteca ff bine pina aluatul e destul de gros incit il putem amesteca cu lingura insă il putem modela si cu mana. Se adauga nuca de cocos și se fac biluțe nu foarte mari(mai mici ca o nucă) pentru ca iși dubleaza volumul ori folosiți un șpriț pentru biscuiti. In cuptorul incins la 180 ”C se coc aprox 10 minute pina fursecurile sunt un pic rumenite pe parți. Cind sunt reci le tavăliți in zahar farin. Din cantitatea dată ies aproximativ 50 fursecuri și dacă le depozitați intr-o cutie sunt delicioase si 3 săptămini

Incepind cu a doua zi fursecurile sunt cu mult mai fragede si pufoase. Poftă bună și spooor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day

Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day

Nu e mare filozofie, doar migala multa si multaaaa ciocolata, peste tot :))). In primul rand pregatim

6 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Foietaj cu gem de gutui si nuca

Foietaj cu gem de gutui si nuca

Se impart foile in doua.Prima parte se pune in tava unsa cu unt si fiecare foaie se unge cu ulei.Gemul,nucile

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cristina_Vintu

    Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2016

    Ma bucur ca ti-a placut reteta si ai avut success cu ea! Felicitari,spor la prajiturit draga Irina si un an nou cu bucurii!

  • Fara foto

    Radu Irina , 29 decembrie 2015

    Sunt superbe! De Craciun s-au mancat primele. Multumesc pentru reteta! O sa incerc si cu nuca macinata...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 125 gr unt moale
  • 125 grm zahar
  • 2 oua
  • 90 gr amidon
  • 200 gr făina
  • o linguriță amoniac stins cu zeamă de lamaie(opțional)
  • 2-3 linguri nucă de cocos razuită

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Tartă cu căpșuni

Tartă cu căpșuni

O rețetă minunată de tartă pe care o indrăgesc și cei mici și cei mari. La mine in familie

6 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cristina_Vintu

Cristina_Vintu (Chef de cuisine)

Ma bucur ca ti-a placut reteta si ai avut success cu ea! Felicitari,spor la prajiturit draga Irina si un an nou cu bucurii!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Spuma de zmeura