autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
125 gr unt moale, 125 grm zahar, 2 oua, 90 gr amidon, 200 gr făina, o linguriță amoniac stins cu zeamă de lamaie(opțional), 2-3 linguri nucă de cocos razuită

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle, se mixeaza după fiecare, se adaugă amidonul, făina si amoniacul stins. Se amesteca ff bine pina aluatul e destul de gros incit il putem amesteca cu lingura insă il putem modela si cu mana. Se adauga nuca de cocos și se fac biluțe nu foarte mari(mai mici ca o nucă) pentru ca iși dubleaza volumul ori folosiți un șpriț pentru biscuiti. In cuptorul incins la 180 ”C se coc aprox 10 minute pina fursecurile sunt un pic rumenite pe parți. Cind sunt reci le tavăliți in zahar farin. Din cantitatea dată ies aproximativ 50 fursecuri și dacă le depozitați intr-o cutie sunt delicioase si 3 săptămini

Incepind cu a doua zi fursecurile sunt cu mult mai fragede si pufoase. Poftă bună și spooor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul,pana se topeste,apoi

105 voturi    21 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri aromate (de post)

Fursecuri aromate (de post)

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cristina_Vintu

    Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2016

    Ma bucur ca ti-a placut reteta si ai avut success cu ea! Felicitari,spor la prajiturit draga Irina si un an nou cu bucurii!

  • Fara foto

    Radu Irina , 29 decembrie 2015

    Sunt superbe! De Craciun s-au mancat primele. Multumesc pentru reteta! O sa incerc si cu nuca macinata...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 125 gr unt moale
  • 125 grm zahar
  • 2 oua
  • 90 gr amidon
  • 200 gr făina
  • o linguriță amoniac stins cu zeamă de lamaie(opțional)
  • 2-3 linguri nucă de cocos razuită

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Tartă cu căpșuni

Tartă cu căpșuni

O rețetă minunată de tartă pe care o indrăgesc și cei mici și cei mari. La mine in familie

6 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cristina_Vintu

Cristina_Vintu (Chef de cuisine)

Ma bucur ca ti-a placut reteta si ai avut success cu ea! Felicitari,spor la prajiturit draga Irina si un an nou cu bucurii!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Braunish cu ciocolata si amareto