autor:

Cristina_Vintu

» » Retete de Craciun

Fursecuri fragede cu unt

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Ingrediente
125 gr unt, 60 gr zahăr, un ou +un găbenuș, 125 gr făină, 70 gr amidom din porumb, esență de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Aș putea să spun că sunt printre fursecurile preferate ale mele, atit de fragede și delicioase că nu te poți oprii la 2-3 bucăți lingă o ceașcă de cafea..:)



Așadar, mixăm untul cu zahărul, adăugăm ouăle, esența, făina și amidonul. Mixăm pină la incorporare și vom obține o compoziție destul de moale, insă așa trebuie să fie. Cu ajutorul unui șpriț pentru biscuiți facem fursecurile și coacem aprox 10 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil. Cind sunt reci, le puteți tăvăli in zahar pudră ori puteți să ii lăsați asa cum sunt. Vă vor ieși aproximativ 45 bucăți pe care ii puteți depozita intr-o cutie. Raman fragezi 10-15 zile. Numai buni pentru Crăciun și ca să nu vă aglomerați in preajma sarbatorilor, ii puteți face chiar de săptămina care vine..:)



Spor la prăjiturit și ginduri bune pentru voi. :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Scoatem untul din frigider, cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun
Bombe din branza

Bombe din branza

Branzeturile se dau pe razatoarea fina si se framanta impreuna. Se adauga sare dupa gust. Mix-ul

2 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Camelia Rusu , 27 iulie 2014

    da sint eu

  • Cristina_Vintu

    Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2013

    multumesc foarte frumosde aprecieri Karoly :*

  • Mathe_Karoly

    Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2013

    BRAVO, FELICITARI

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 24 decembrie 2013

      FELICITARI, BRAVO

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 60 gr zahăr
  • un ou +un găbenuș
  • 125 gr făină
  • 70 gr amidom din porumb
  • esență de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Cristina_Vintu (Chef de cuisine)

multumesc foarte frumosde aprecieri Karoly :*

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Curcan la cuptor