autor:

Cristina_Vintu

» » Retete de Craciun

Fursecuri fragede cu unt

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Ingrediente
125 gr unt, 60 gr zahăr, un ou +un găbenuș, 125 gr făină, 70 gr amidom din porumb, esență de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Aș putea să spun că sunt printre fursecurile preferate ale mele, atit de fragede și delicioase că nu te poți oprii la 2-3 bucăți lingă o ceașcă de cafea..:)



Așadar, mixăm untul cu zahărul, adăugăm ouăle, esența, făina și amidonul. Mixăm pină la incorporare și vom obține o compoziție destul de moale, insă așa trebuie să fie. Cu ajutorul unui șpriț pentru biscuiți facem fursecurile și coacem aprox 10 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil. Cind sunt reci, le puteți tăvăli in zahar pudră ori puteți să ii lăsați asa cum sunt. Vă vor ieși aproximativ 45 bucăți pe care ii puteți depozita intr-o cutie. Raman fragezi 10-15 zile. Numai buni pentru Crăciun și ca să nu vă aglomerați in preajma sarbatorilor, ii puteți face chiar de săptămina care vine..:)



Spor la prăjiturit și ginduri bune pentru voi. :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata se spala si lasa cu tot cu piele. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se aseaza

4 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Pogacele cu branza

Pogacele cu branza

Intr-un castron punem faina cernuta . Adaugam cascavalul razuit si branza telemea zdrobita . Ouale

6 voturi    5 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Camelia Rusu , 27 iulie 2014

    da sint eu

  • Cristina_Vintu

    Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2013

    multumesc foarte frumosde aprecieri Karoly :*

  • Mathe_Karoly

    Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2013

    BRAVO, FELICITARI

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 24 decembrie 2013

      FELICITARI, BRAVO

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 60 gr zahăr
  • un ou +un găbenuș
  • 125 gr făină
  • 70 gr amidom din porumb
  • esență de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Cristina_Vintu (Chef de cuisine)

multumesc foarte frumosde aprecieri Karoly :*

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu miere si smantana