autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fursecuri Trufe

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
200 g ciocolata, rupta bucatele, 90 g unt, 100 g zahar, un virf cutit sare, 2 oua (in reteta originala sint 3), o fiola vanilie, 200 g faina (un pahar si jumatate), 25 g cacao (adica 2 linguri), 1/2 lingurita praf de copt, 3/4 pahar zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecind mereu, pina se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pina ce acesta se topeste.
Se adauga ouale pe rind, batind bine cu mixerul dupa fiecare. Se adauga vanilia.

Se cerne faina, cacaua, sarea si praful de copt intr-un vas, se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari simtitor.

Se toarna zahar pudra intr-o farfurie. Se ia cite putin din aluat si se modeleaza bilute de marimea unei nuci, se tavalesc prin zahar pudra, sa se acopere uniform cu un strat gros. Se pun bilutele la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii). Se coc la foc mic (circa 160 C) timp de aproximativ 15 minute. Fursecurile vor creste la copt, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramine pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat. Fursecurile coapte se racesc complet. Se pastreaza intr-un vas cu capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Trufe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
eclere gina

eclere gina

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o

30 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Untul se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga pe rand galbenusurile

22 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Enache Manuela , 23 septembrie 2014

    Vreau si eu asa o bunatate! Voi incerca si eu!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Am postat imagini, dar nu stiu de e nu au aparut.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Delicioase.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Sidy,eu am respectat reteta originala...Dar e o idee buna si cocosul...rau n-are ce sa fie. ;)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Miha...nu ai incercat sa le dai prin nuca de cocos ??? Oare cum ar fi ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 200 g ciocolata
  • rupta bucatele
  • 90 g unt
  • 100 g zahar
  • un virf cutit sare
  • 2 oua (in reteta originala sint 3)
  • o fiola vanilie
  • 200 g faina (un pahar si jumatate)
  • 25 g cacao (adica 2 linguri)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 pahar zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Am postat imagini, dar nu stiu de e nu au aparut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cupcake de ciocolata si martipan