autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Retete de post

Fursecuri umplute cu gem de prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2013

Ingrediente
1 pachet margarina, 120 gr zahar pudra, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, 1/2 lingurita anason macinat, un praf de sare, 400-450 gr faina, 1 borcan mic gem de prune, 1 lingurita coaja rasa de portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Margarina o taiem cubulete, o punem intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si le frecam cu o paleta de silicon.
Adaugam zeama de lamaie, praful de copt, sarea si anasonul macinat.
Faina o cernem, incepem sa o incorporam treptat cu mana, pana obtinem o bila de aluat usor de modelat si nelipicioasa.
Rupem o bucata din aluat, o intidem cu sucitorul in foaie subtire si decupam cu ajutorul formelor.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea.
Le introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute, la o temperatura potrivita, pana se usuca putin.
Cand sunt gata le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Gemul de prune il amestecam cu coaja rasa de portocala.
Ungem fursecurile cu putin gem si lipim cate doua.
Se patreaza intr-o cutie inchisa ermetic.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pastai scazute cu usturoi

Pastai scazute cu usturoi

Pastaile se spala, se curata de capete si se rup in 2-3 bucati. Se taie 3 catei de usturoi. In

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
MAMALIGA simpla

MAMALIGA simpla

Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in

130 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2014

    Multumesc Adelyna!

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2014

    Mmmm....ce deliciu!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • un praf de sare
  • 400-450 gr faina
  • 1 borcan mic gem de prune
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Adelyna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post