autor:

kok miori

» » Paste si pizza

Fusili in sos de rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Ingrediente
ptr 6 persoane, 500 gr de paste fosili sau alt gen dupa dorinta, 800 gr de rosii din conserva, sau 1kg de rosii crude, 2-3 catei de usturoi, 2-3 ramuri de busuioc, 1/4 pahar de ulei de masline, 250-300 gr de parmezan ras sau brinza bulgareasca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert ptr paste 5l de apa cu putina sare groasa.
Se pregateste sosul de rosii-se taie rosiile felii se cojesc catei de usturoi si se taie cuburi.Intr-o tigaie adinca se incalzeste uleiul de masline si se pune usturoiul si imediat rosiile ca usturoiul sa nu se arda se presoara putina sare groasa si lasam pe foc potrivit pina rosiile se inmoaie se adauga 1 lingura de zahar busuioc sare piper la gust si se lasa pe foc mic jumatate acoperit sa fiarba usor.
Se fierb pastele in apa cu sare care clocoteste si se fierb pina sint aproape moi se strecoara de apa dar se lasa 3/4 pahar de apa in care au fiert pastele.
Pastele strecurate se pun in sosul de rosii si se adauga si apa si se amesteca bine ca sosul sa se patrunda in paste.Se serveste in farfurii personale presarat din abudent cu parmezan si cine doreste si brinza bulgareasca.Este delicios si usor de pregatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Fusili cu sos de rosii si busuioc

Fusili cu sos de rosii si busuioc

Luam o tigaie si punem la incins putin ulei cu usturoiul tocat....adaugam rosiile, sare si foile

3 voturi    6 comentarii
20 min
Paste si pizza
paste cu ciuperci si ardei

paste cu ciuperci si ardei

am scris pe fiecare poza,pasii de urmat: se calesc ciupercile,pana scade toata apa ce o lasa ele,se

2 voturi    3 comentarii
35 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Eu sunt o mare consumatoare de paste, imi place reteta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • 500 gr de paste fosili sau alt gen dupa dorinta
  • 800 gr de rosii din conserva
  • sau 1kg de rosii crude
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 ramuri de busuioc
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 250-300 gr de parmezan ras sau brinza bulgareasca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Eu sunt o mare consumatoare de paste, imi place reteta ta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghetti pie