autor:

kok miori

» » Paste si pizza

Fusili in sos de rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Ingrediente
ptr 6 persoane, 500 gr de paste fosili sau alt gen dupa dorinta, 800 gr de rosii din conserva, sau 1kg de rosii crude, 2-3 catei de usturoi, 2-3 ramuri de busuioc, 1/4 pahar de ulei de masline, 250-300 gr de parmezan ras sau brinza bulgareasca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert ptr paste 5l de apa cu putina sare groasa.
Se pregateste sosul de rosii-se taie rosiile felii se cojesc catei de usturoi si se taie cuburi.Intr-o tigaie adinca se incalzeste uleiul de masline si se pune usturoiul si imediat rosiile ca usturoiul sa nu se arda se presoara putina sare groasa si lasam pe foc potrivit pina rosiile se inmoaie se adauga 1 lingura de zahar busuioc sare piper la gust si se lasa pe foc mic jumatate acoperit sa fiarba usor.
Se fierb pastele in apa cu sare care clocoteste si se fierb pina sint aproape moi se strecoara de apa dar se lasa 3/4 pahar de apa in care au fiert pastele.
Pastele strecurate se pun in sosul de rosii si se adauga si apa si se amesteca bine ca sosul sa se patrunda in paste.Se serveste in farfurii personale presarat din abudent cu parmezan si cine doreste si brinza bulgareasca.Este delicios si usor de pregatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Fusili cu sos de rosii si busuioc

Fusili cu sos de rosii si busuioc

Luam o tigaie si punem la incins putin ulei cu usturoiul tocat....adaugam rosiile, sare si foile

3 voturi    6 comentarii
20 min
Paste si pizza
Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii

Punem 2-3 linguri de ulei de masline in tigaie si incalzim. Cand e incins, punem 2-3 catei usturoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Eu sunt o mare consumatoare de paste, imi place reteta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • 500 gr de paste fosili sau alt gen dupa dorinta
  • 800 gr de rosii din conserva
  • sau 1kg de rosii crude
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 ramuri de busuioc
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 250-300 gr de parmezan ras sau brinza bulgareasca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Eu sunt o mare consumatoare de paste, imi place reteta ta.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coconeti/ Bighiluse