autor:

Tatar Nicu

» » Fripturi

Gaina in noroi

Autor: Tatar Nicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tatar Nicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
1 gaina,, sare, , piper, , ceapa,, ierburi aromatice,, ata(sfoara),, ac.,

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie gaina (fara sa o oparim), se decupeaza ghearele, se scot maruntaiele, se spala bine, in interior asezonam cu: sare, piper, alte condimente.

Introducem o umplutura de: ceapa, telina, morcov, orice ne place. Se coase abdomenul gainii cu ata. Se face o groapa in pamant de 50 x 50, adanca de aprox. 50 cm. In groapa, se face jar. Pamantul rezultat din sapatul gropii,se inmoaie cu apa rezultand un noroi. Gaina se uda bine cu apa si se "imbraca" cu noroi. Se face un bulgare de noroi, care se aseaza pe jarul din groapa. Se pun lemne, carbuni peste gaina si se ard. Cand obtinem aspect de caramida, scoatem bulgarele de "noroi", il lasam 10 min. apoi il spargem. Pene,fulgi si altele, vor ramane in crusta de noroi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina in noroi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

1. Pulpele se curăţa de pielite, se şterg cu un prosop şi se presară cu sare şi piper. Folosiţi

5 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor in sos de usturoi si lamaie

Pulpe de pui la cuptor in sos de usturoi si lamaie

Se spala, se lasa la scurs pulpele, se cresteaza.Separat se face urmatorul amestec:sucul de la o

7 voturi    9 comentarii
2h 15 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    Daca stau si ma gandesc,pentru cei care stau in oras si sunt mai sedentari,insa vor sa manance ceva ''cool'',facem asa:un pui de la supermarket,condimente.In loc de noroi,jar,ac,ata,se face un aluat din:1kg sare grunjoasa,1cana faina si apa in asa fel incat sa obtinem un 'aluat' consistent.Se imbraca puiul in acest amestec si se da la cuptorul incins bine,pana cand crusta devine tare ca o 'caramida'.Se stinge focul si se lasa sa mai stea in cuptor cam15-20 min.Se scoate din cuptor si se sparge crusta(cu mare atentie:ies aburi).Se pune pe platou si...se mananca.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    E...diferit...!

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    interesanta reteta dar era bine daca vedeam si cateva poze

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Foarte interesant.Cred ca este o delicatese.Facuta in sucul propriu.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Daca stau si ma gandesc,pentru cei care stau in oras si sunt mai sedentari,insa vor sa manance ceva ''cool'',facem asa:un pui de la supermarket,condimente.In loc de noroi,jar,ac,ata,se face un aluat din:1kg sare grunjoasa,1cana faina si apa in asa fel incat sa obtinem un 'aluat' consistent.Se imbraca puiul in acest amestec si se da la cuptorul incins bine,pana cand crusta devine tare ca o 'caramida'.Se stinge focul si se lasa sa mai stea in cuptor cam15-20 min.Se scoate din cuptor si se sparge crusta(cu mare atentie:ies aburi).Se pune pe platou si...se mananca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Carnati proaspeti subtiri la gratar