Reteta postata pe: 03 iunie 2008
Ingrediente
1 gaina, 450 g sunculita taraneasca, 1 cutie cu ciuperci, 2 cepe, 3 rosii, 200 ml vin alb, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, sare, ulei.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Caleste in ulei ceapa tocata si 250 g de sunculita, taiata in bucati. Adauga rosiile decojite si pasate, ciupercile scurse si sare. Lasa pe foc pana scade putin, iar la final presara verdeata tocata. Cu acest amestec umple gaina spalata data cu sare.
Las-o la cuptor, pana se rumeneste bine, iar din cand in cand stropeste-o cu vin. Cand este aproape rumena \"panseaz-o\" cu restul de sunculita taiata felii. Asaza gaina pe un platou pe pat de salata verde si decoreaza cu struguri si gramajoare de cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "gaina umpluta." nu uita sa-i faci un
review
Aceastã retetã este una dintre retetele traditionale de Crãciun si Anul Nou, din Nord pânã in
19 voturi
10 comentarii
1h 20 min
Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),
71 voturi
6 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate