Carnea tocata se pune in tocatorul de la robotul de bucatarie, inpreuna cu condimentele, cu ceapa verde taiata mare si cu morcovul feliat. Se amesteca la viteza mare, pana se obtine o compozitie relativ uniforma, in care bucatile de morcov si ceapa sunt abia vizibile.
Se scoate compozitia din vasul robotului cu o spatula si se pune intr-un bol, unde se adauga ouale crude si painea veche inmuiata in apa si bine stoarsa. Compozitia se omogenizeaza si se mai asezoneaza cu sare si piper daca este nevoie.
Din compozitia astfel formata, se iau portii potrivite in mana umezita cu apa sau unsa cu ulei si se formeaza batoane de forma micilor, dupa care se trece prin ele, de-a lungul, cate un betisor de bambus destinat frigaruilor, astfel incat de fiecare parte a compozitiei sa ramana cate 2-3 cm de lemn (la varf mai putin decat la baza). La nevoie betele se scurteaza pentru a fi mai usor de manevrat.
Intr-o tigaie se incinge ulei iar chiftelutele se prajesc, avand grija sa le intoarceti pe toate partile pentru a se patrunde uniform. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante si se servesc imediat cu garnitura de orez.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii