autor:

Sidy

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Galette din cartofi cu piept de curcan

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2014

Ingrediente
- pentru galette :, 150 g faina, 5 oua, 500 g cartofi, 5 -6 linguri ulei masline aromat, 150 ml lapte, 1 legatura patrunjel verde, sare, chili piper de Cayenne, , - pentru umplutura:, 500 g piept de curcan, 200 g ceapa, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 100 ml vin alb, sare, chili piper de Cayenne, boia, , - pentru sos:, 2 linguri maioneza facuta in casa, 200 ml iaurt, 1 lingura mustar cu hrean, 2 catei usturoi, sare, piper proaspat macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien.
Ardeii ii feliem subtire.
Pieptul il taiem fasiute.
Sotam ceapa in 2 linguri de ulei, adaugam ardeii si apoi pieptul de curcan.Asezonam si amestecam sa se omogenizeze.Adaugam vinul si acoperim , lasand sa fiarba bine pieptul cam 20-30 de minute.
Intre timp pregatim galettele.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.
Ouale le batem bine si le adaugam peste cartofi, adaugam laptele, uleiul, faina , patrunjelul verde tocat si condimentele.Amestecam si prajim galetele pe ambele parti pina se rumenesc frumos.
Dupa ce am copt toate galetele in tigaia nonaderenta de clatite le umplem cu pieptul de curcan, le rulam si le dam deasupra cu sosul obtinut prin amestecarea tuturor ingredientelor, pentru el.
Serviti cu mare incredere, sunt excelente ...
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/galette-din-cartofi-cu-piept-de-curcan.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Galette din cartofi cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

13 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan Mariana Pop , 09 septembrie 2014

    de facut ca trebuie sa fie f buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • - pentru galette :
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • 500 g cartofi
  • 5 -6 linguri ulei masline aromat
  • 150 ml lapte
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • chili piper de Cayenne
  • - pentru umplutura:
  • 500 g piept de curcan
  • 200 g ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • chili piper de Cayenne
  • boia
  • - pentru sos:
  • 2 linguri maioneza facuta in casa
  • 200 ml iaurt
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Vinete cu piept de curcan