autor:

Sidy

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Galette din cartofi cu piept de curcan

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2014

Ingrediente
- pentru galette :, 150 g faina, 5 oua, 500 g cartofi, 5 -6 linguri ulei masline aromat, 150 ml lapte, 1 legatura patrunjel verde, sare, chili piper de Cayenne, , - pentru umplutura:, 500 g piept de curcan, 200 g ceapa, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 100 ml vin alb, sare, chili piper de Cayenne, boia, , - pentru sos:, 2 linguri maioneza facuta in casa, 200 ml iaurt, 1 lingura mustar cu hrean, 2 catei usturoi, sare, piper proaspat macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien.
Ardeii ii feliem subtire.
Pieptul il taiem fasiute.
Sotam ceapa in 2 linguri de ulei, adaugam ardeii si apoi pieptul de curcan.Asezonam si amestecam sa se omogenizeze.Adaugam vinul si acoperim , lasand sa fiarba bine pieptul cam 20-30 de minute.
Intre timp pregatim galettele.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.
Ouale le batem bine si le adaugam peste cartofi, adaugam laptele, uleiul, faina , patrunjelul verde tocat si condimentele.Amestecam si prajim galetele pe ambele parti pina se rumenesc frumos.
Dupa ce am copt toate galetele in tigaia nonaderenta de clatite le umplem cu pieptul de curcan, le rulam si le dam deasupra cu sosul obtinut prin amestecarea tuturor ingredientelor, pentru el.
Serviti cu mare incredere, sunt excelente ...
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/galette-din-cartofi-cu-piept-de-curcan.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Galette din cartofi cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Crochete de peşte

Crochete de peşte

Fileurile de peşte se taie în fâşii late de 1,5 cm. Se condimentează cu sare şi piper. Se

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu gnocchi

Papricas de pui cu gnocchi

Am calit bucatile de pui in putin ulei.Cand s-a rumenit putin l-am scos si in uleiul ramas am pus

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan Mariana Pop , 09 septembrie 2014

    de facut ca trebuie sa fie f buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • - pentru galette :
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • 500 g cartofi
  • 5 -6 linguri ulei masline aromat
  • 150 ml lapte
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • chili piper de Cayenne
  • - pentru umplutura:
  • 500 g piept de curcan
  • 200 g ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • chili piper de Cayenne
  • boia
  • - pentru sos:
  • 2 linguri maioneza facuta in casa
  • 200 ml iaurt
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu usturoi